Μόδα τείνουν να γίνουν τα υπαίθρια δημοτικά γυμναστήρια τα οποία ξεφυτρώνουν παντού το τελευταίο διάστημα, αφού η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα του fitness στη χώρα.

Όλο και περισσότεροι δήμοι προχωρούν στη δημιουργία αυτών των χώρων άθλησης προκειμένου, όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες, να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Πρόκειται για εξωτερικούς χώρους όπου ο καθένας μπορεί να γυμναστεί δωρεάν και προφανώς με περισσότερη ασφάλεια. Πρόσφατα ο δήμος Πεντέλης έφτιαξε υπαίθριους χώρους άθλησης σε τρεις δημοτικές κοινότητες, ακολούθησε ο δήμος Νίκαιας – Ρέντη και πολλοί άλλοι Δήμοι, με τους τοπικούς άρχοντες να δηλώνουν ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου και έτοιμοι για τη δημιουργία περισσότερων ανάλογων χώρων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθημερινή συνήθεια χιλιάδων πολιτών 

Η δημιουργία αυτών των δωρεάν χώρων άθλησης δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα δημοτικά υπαίθρια γυμναστήρια υπάρχουν εδώ και καιρό σε πολλούς δήμους της χώρας αλλά τώρα λόγω της πανδημίας προέκυψε η ανάγκη για δημιουργία περισσότερων. Έτσι οι δήμαρχοι πολλών περιοχών είδαν τα έργα αυτά ως μια ανάσα για τους καταπιεσμένους από τα μέτρα πολίτες. Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, οι χώροι αυτοί άρχισαν να γίνονται πια η καθημερινή συνήθεια χιλιάδων πολιτών που νοιώθουν την ανάγκη να αθληθούν. 

Οι πολίτες ανταποκρίνονται θετικά 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα υπαίθρια γυμναστήρια της Πεντέλης, οι πολίτες κάθε ηλικίας μπορούν να αθλούνται σε όργανα βάδισης, έκτασης ποδιών, έλξεων ώμων, πιέσεων ώμων, ποδηλάτου, ελλειπτικής κίνησης ποδιών, πάγκου κοιλιακών, εκτάσεων, βάδισης αέρος και ακόμη σε μονόζυγο και σε παράλληλες μπάρες.

Νέα Πεντέλη

Για τη άθληση με τη χρήση των οργάνων αυτών δεν απαιτείται η παρουσία και καθοδήγηση γυμναστή, καθώς λόγω της ανατομίας και της κατασκευής τους, κινούνται ταυτόχρονα με την κίνηση του σώματος του αθλούμενου. Είναι όμως απολύτως απαραίτητο να τηρούνται οι οδηγίες που αναγράφονται πάνω στα ίδια τα μηχανήματα.

«Η τοποθέτηση των δύο πρώτων υπαίθριων γυμναστηρίων, είχε θετικότατη ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας. Οι πολίτες έχουν ανάγκη για ποιοτική υπαίθρια άθληση και αυτό έρχεται και καλύπτει ο δήμος σε μεγάλο βαθμό, με το σχέδιό του για τοποθέτηση υπαίθριων γυμναστηρίων», δήλωσε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Το τρίτο γυμναστήριο στην πλατεία Αγίου Σύλλα είναι γεγονός. Τους επόμενους μήνες ακολουθούν και άλλα. Ακούμε τις ανάγκες των πολιτών, προσφέρουμε συνθήκες ποιοτικής άθλησης για όλους στο δημόσιο χώρο, στις γειτονιές μας, συμβάλλοντας στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας».

Το 7ο υπαίθριο γυμναστήριο απέκτησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Νέους χώρους υπαίθριας άθλησης δημιουργεί ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, επιλογή που όπως αναφέρει, γίνεται για να ενισχύσει «την ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητισμό και εξασφαλίζοντας παράλληλα μια φυσιολογική καθημερινότητα για τους δημότες».

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «στη Νίκαια στα ήδη υπάρχοντα πέντε υπαίθρια γυμναστήρια, προστέθηκαν δύο ακόμη στην περιοχή του Αγ.Φίλιππα (είσοδος Κεραμικού) και στην «παλιά τρύπα» του Αδάμ. Σε αυτούς τους ανοιχτούς χώρους τοποθετήθηκε κατάλληλος εξοπλισμός υπαίθριας γυμναστικής με πιστοποιημένα πολυόργανα εκγύμνασης προκειμένου οι δημότες να ασκηθούν με απόλυτη ασφάλεια. Τα υπαίθρια γυμναστήρια αυξάνονται και στη δημοτική ενότητα Αγ.Ι. Ρέντη».

ΠΗΓΗ Φωτογραφίας: Γραφείου Τύπου Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει: «Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε έμπρακτα λύσεις για να ενισχύσουμε την ψυχική και σωματική υγεία των δημοτών μας στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Σήμερα είναι μονόδρομος η ενίσχυση της αθλητικής δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους έτσι ώστε η γυμναστική να γίνει τρόπος ζωής. Στα υπαίθρια δημοτικά γυμναστήρια και στις δυο δημοτικές ενότητες, οι αθλούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά και ανέξοδα τον ελεύθερο χρόνο τους ενισχύοντας παράλληλα και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Η πραγμάτωση των στόχων που έχουμε θέσει μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε δράσεις με σκοπό την ένταξη των δημοτών σε μια φυσιολογική ροή της καθημερινότητας επαναφέροντας την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση στις ζωές τους».

Άλλα υπαίθρια γυμναστήρια Νίκαιας:

  • Άγιο Φίλιππας (είσοδος Παντειχίου),
  • Παιδική Στέγη
  • Κατράκειο
  • Παλαιό Νεκροταφείο
  • Οδός Γκούρα,

Νέο υπαίθριο γυμναστήριο στον δήμο Γλυφάδας

Υπαίθριο γυμναστήριο απέκτησε πρόσφατα και η Άνω Γλυφάδα. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αριστίππου και Επαμεινώνδα.

Ένας χώρος άθλησης εξοπλισμένος με μηχανήματα γυμναστικής, σύγχρονος και ελκυστικός. Σημειώνεται ότι ακριβώς δίπλα θα δημιουργηθεί παιδότοπος για να μπορούν τα παιδάκια να απολαμβάνουν το παιχνίδι στη γειτονιά τους και να μην είναι αναγκασμένα να διασχίσουν τη Γούναρη.

Γλυφάδα

«Βάλτε φόρμα και αθλητικά παπούτσια, εμείς θα φροντίσουμε για τα υπόλοιπα. Έναν ακόμα χώρο υπαίθριας άθλησης παραδώσαμε στη Γλυφάδα μας – και συνεχίζουμε και με άλλους. Εν μέσω πανδημίας, η ανάγκη για ανοιχτούς χώρους άσκησης και άθλησης είναι τεράστια και στην πόλη μας αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χώρο. Πάντα με τρόπο ποιοτικό, ασφαλή και σύγχρονο», δήλωνε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Δείτε υπαίθρια γυμναστήρια από άλλες περιοχές:

Πάργα

Hγουμενίτσα

Ηλιούπολη

Μύκονος

Εγκατάσταση 10 οργάνων άθλησης υπαίθριου χώρου στο γήπεδο της Άνω Μεράς

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης