Τα γύρισε τελικά, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος «μετά από σκέψη», όπως χαρακτηριστικά είπε στην απολογία του, κατέληξε ότι τελικά δεν ήταν απλή, αλλά τραγική η ανθρωποκτονία που διέπραξε. Και τότε μετάνιωσε.

«Επειδή κάθισα και το σκέφτηκα έξω γι’ αυτό το ατυχές, για την απλή ανθρωποκτονία, θέλω να πω πως το έχω μετανιώσει. Λυπάμαι ειλικρινά, μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Ήταν μία τραγική ανθρωποκτονία.» 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισαγγελέας: Για τη δήλωσή σας ότι είναι απλή ανθρωποκτονία δώσατε μια εξήγηση.
Κατηγορούμενος: Έχω κλείσει δύο σπίτια το δικό μου και το δικό του.
Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο;
Συνήγορος Ρουπακιά: Αφήστε τον να ολοκληρώσει.
Κατηγορούμενος: Νιώθω μετανιωμένος. Τι να πω; Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω.

Ολόκληρη η απολογία όμως του Γ. Ρουπακιά χαρακτηρίστηκε από αντιφάσεις, κενά και αντικρουόμενους μεταξύ τους ισχυρισμούς.

Κύριο μέλημα του, όπως φάνηκε ήταν να απαλλάξει τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του από την ευθύνη της εμπλοκής τους στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα  με αποτέλεσμα να του πει χαρακτηριστικά η πρόεδρος: «Μου αρέσει που ενδιαφέρεστε και για τους άλλους». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Ρουπακιάς επανέλαβε πολλές φορές πως ο ίδιος ήταν απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Ούτε Μιχαλολιάκο ήξερα, ούτε Λαγό».

Ωστόσο  δεν κατάφερε να εξηγήσει για ποιο λόγο ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση  αλλά και γιατί, μόλις συνελήφθη, σε επικοινωνία  με τον συγκατηγορούμενό του πυρηνάρχη της Νίκαιας συζήτησε το ενδεχόμενο να τον βοηθήσει ο τότε βουλευτής Ιωάννης Λαγός. 

Πρόεδρος: Γιατί να ενδιαφερθεί ο βουλευτής για εσάς;
Κατηγορούμενος : Αυτό μου ήρθε στο μυαλό εκείνη την ώρα. Δεν είχα προσωπική γνωριμία με τον Λαγό του έλεγα ένα «γεια» όταν ερχόταν σε ομιλίες στην Τοπική. 

Οι δικαστές πάντως έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον «επαγγελματικό» τρόπο που χτύπησε τον Παύλο Φύσσα. 

Πάρεδρος: Φαίνεται ότι επιφέρατε ένα καίριο χτύπημα και επαγγελματικά εκτελεσμένο.
Κατηγορούμενος: Έσκυψε και τον χτύπησα…
Πάρεδρος: Επειδή υπάρχει και μια μελέτη. Προκύπτει ότι το χτύπημα έγινε από καλό γνώστη και του σημείου και του τρόπου.
Κατηγορούμενος: Εγώ τέτοιος γνώστης δεν είμαι.
Πρόεδρος: Δεν μπορεί να λέτε ότι από τις κινήσεις του σώματος στράφηκε το μαχαίρι. Να απαντάτε στα πλαίσια της λογικής.
Πάρεδρος: Δύο μάρτυρες είπαν ότι βγήκατε ατάραχος, πήγατε προς το μέρος του, τον μαχαιρώσατε και τον αγκαλιάσετε. Ούτε ότι σας χτυπούσε, ούτε τίποτα.
Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε σας καταθέτω. Έκανε τρία – τέσσερα βήματα, εγώ δεν πρόλαβα να κουνηθώ.
Παρ: Σήμερα μας είπατε ότι φταίει ο Παύλος που έσκυψε και πήγε το μαχαίρι στην καρδιά; Γιατί αυτό μας λέτε.
Κατηγορούμενος: Έτσι έχουν τα πράγματα όπως τα λέω. Χτύπησα στα πόδια.
Παρ: Προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσει ότι τον είχατε στοχοποιήσει.
Κατηγορούμενος : Ξέρω και προσωπικά ποιοί είναι οι μάρτυρας αυτοί. Δεν ισχυουν αυτά τα πράγματα…

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Ρουπακιάς προσπαθεί να το κάνει να φανεί σαν απλή ανθρωποκτονία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είπε πολλά ψέματα. Να σας πω ένα που είπε; Είπε ότι το μαχαίρωμα ήταν άμυνα. Πήρε μετά όμως τον Πατέλη τηλέφωνο και του είπε “μαχαίρωσα το Φύσσα”» ανέφερε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα έξω από το Εφετείο.

Ερωτώμενος για την απουσία της συζύγου του, για πρώτη φορά από την δικαστική αίθουσα, απάντησε: «Με τη Μαγδα Φύσσα είναι άλλο θέμα. Άνθρωπος είναι, αντοχές έχει».

Η αποχώρηση του Γιώργου Ρουπακιά από την αίθουσα του δικαστηρίου συνοδεύτηκε από συνθήματα των φίλων του Παύλου Φύσσα οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά.

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» και «δίκη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της φασιστικής» φώναζαν με τον κατηγορούμενο να φεύγει βιαστικά. 

Πηγή φωτό: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης