Μεγαλέμπορος κοκαΐνης ή εισαγωγέας φρούτων; Θύμα ή θύτης; Ένα έξυπνο κόλπο για να μεταφέρει ποσότητες κοκαΐνης χωρίς να μπορεί να τον αγγίξει ο νόμος ή οι νέες τεχνικές των καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, και σε πολλά άλλα, θα δώσουν απαντήσεις οι ελληνικές διωκτικές αρχές, όταν τελειώσουν με την έρευνα των κοντέινερ που μετέφεραν μπανάνες από το μακρινό Εκουαδόρ.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν, μέσω Europol, και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές Το zougla.gr έχει στη διάθεσή του τις λεπτομέρειες για την υπόθεση εντοπισμού τουλάχιστον 500 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι ένας Έλληνας, ο οποίος ήταν, μέχρι σήμερα, άγνωστος στις ελληνικές διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έμπορος φρούτων, η εταιρεία του οποίου έχει την έδρα της στην Πάτρα, έφερνε εδώ και πολύ καιρό μεγάλες ποσότητες μπανάνας από το Εκουαδόρ και τις αποθήκευε στη Μάλτα.

Από εκεί το φορτίο του ταξίδευε για όλη την Ευρώπη. Ήταν όμως μόνο μπανάνες ή και πακέτα με καθαρή κοκαΐνη; Πάντως, όσο καιρό τα κοντέινερ «στάθμευαν» στη γειτονική χώρα, ποσότητες ναρκωτικών δεν είχαν εντοπιστεί. Οι Αρχές δεν γνώριζαν για τη διακίνηση ή τα κοντέινερ περιείχαν μόνο μπανάνες;

Ο καιρός περνούσε και κάποια στιγμή το φορτίο δεν σταματούσε στη Μάλτα, αλλά συνέχιζε για τον Πειραιά. Από εκεί, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, έφευγε για διάφορους προορισμούς σε όλη την Ευρώπη. Η πληροφορία για μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης έφτασε στις ελληνικές διωκτικές αρχές και μάλιστα όλοι περίμεναν ότι τα ναρκωτικά θα ήταν κρυμμένα είτε ανάμεσα στις μπανάνες είτε σε κάποια κρύπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εδώ είναι το μεγάλο κόλπο που έκαναν οι διακινητές. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν εξωτερικά των κοντέινερ και όχι σε κάποια κρύπτη ή στο εσωτερικό. Αυτό μπορεί να δώσει το “άλλοθι” στους συλληφθέντες να υποστηρίξουν ότι δεν γνώριζαν για την κοκαΐνη» λέει αξιωματικός των Αρχών με μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν, μέσω Europol, και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές, καθώς έγινε αγώνας δρόμου για να εντοπιστούν και άλλα φορτία με μπανάνες και να ελεγχθούν.

«Από τον τρόπο δράσης της συγκεκριμένης ομάδας μπορούμε να είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι έχουν μεταφέρει τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης στην Ευρώπη, αρχικά μέσω Μάλτας και στη συνέχεια μέσω του Πειραιά» λέει αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες για την υπόθεση, για την οποία οι Αρχές ήταν ιδιαίτερα φειδωλές όλο το Σαββατοκύριακο. Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Zougla Newsroom

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης