Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond moκαι άλλοι φορείς της Σαντορίνης συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τον κ. Δρίτσα και συζήτησαν τις επόμενες κινήσεις για την απομάκρυνση του ναυαγίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση με τα αποτελέσματα της συνάντησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με θέμα το ναυάγιο του Sea Diamond, τη Δευτέρα 22/6/2015 στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με συμμετοχή του Υπουργού κ. Δρίτσα Θεόδωρου, εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, των βουλευτών του Σύριζα κ. Συρμαλένιου Νίκου και Συρίγου Νικόλαου, του Δήμαρχου Θήρας, των επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων Θήρας, της Επάρχου Θήρας, εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος & Βιωσιμότητος και εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond.

Η συζήτηση έγινε σε ενημερωτικό επίπεδο προς τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και τον κ. Υπουργό από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και των εκπροσώπων της Σαντορίνης. Από την πλευρά του υπουργείου, διά στόματος του κ. Υπουργού, ειπώθηκε ότι βούληση του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι να λύσει το πρόβλημα σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ύστερα από εύλογο χρονικό διάστημα, που δεν προσδιόρισε επακριβώς, και μετά από διερεύνηση που θα πραγματοποιήσει, ο Υπουργός κ. Δρίτσας θα καλέσει ξανά την ομάδα εργασίας και τους εκπρόσωπους της Σαντορίνης για να τους ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς που θα πραγματοποιηθούν προς την αντιμετώπιση του ναυαγίου τουSea Diamond.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και σύσσωμος ο Θηραϊκός λαός, δικαιωμένοι από τις μέχρι σήμερα δικαστικές αποφάσεις, διεκδικούμε ακόμη πιο σθεναρά την ανέλκυση και απομάκρυνση του ρυπογόνου και τοξικού ναυαγίου από τα νερά της δημοφιλέστερης καλντέρας για την παγκόσμια κρουαζιέρα! Περιμένουμε να δούμε την άμεση κινητοποίηση της πολιτείας, εφαρμόζοντας πλέον όχι μόνο τη σχετική νομοθεσία, αλλά και τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε τα μέτρα που θα ανακοινώσουν τα συναρμόδια υπουργεία και θα μας οδηγήσουν στη μόνιμη και ολοκληρωτική λύση του προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και κυρίως αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου 2881/2001 και του άρθρου 24 του Ελληνικού Συντάγματος. Απαιτούμε καθαρό φυσικό περιβάλλον, καθαρή θάλασσα. Είναι θεμελιώδες δικαίωμά μας, που ποτέ δεν θα απεμπολήσουμε!

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης