Σε ποινή φυλάκισης 23 μηνών κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση κατά του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος των ανήλικων παιδιών του.

​Το δικαστήριο μετέτρεψε την αρχική κατηγορία που αντιμετώπιζε ο εκδότης επιβάλλοντάς του ποινή 7 μηνών για εξύβριση και 10 μηνών για κάθε περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμησηςΤο δικαστήριο μετέτρεψε την αρχική κατηγορία που αντιμετώπιζε ο εκδότης επιβάλλοντάς του ποινή 7 μηνών για εξύβριση και 10 μηνών για κάθε περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμησης. Τελικά, επιβλήθηκε σε βάρος του κ. Κουρτάκη κατά συγχώνευση φυλάκιση 23 μηνών με αναστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, αθωώθηκε ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Παν. Τζένος, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση του δικαστηρίου για τον κ. Κουρτάκη, σημειώνοντας ότι θα ασκήσει έφεση.

Εξερχόμενος από το δικαστήριο τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική Δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου. Μετά από μια πολύωρη διαδικασία, η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση τον κοινό συκοφάντη κ. Κουρτάκη, μεγαλοεκδότη των “Παραπολιτικών” και του ραδιοφώνου, που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα παιδιά μου, εμπλέκοντάς τα ως τρομοκράτες, προκειμένου να με εκβιάσει.

»Επιτέλους, πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως “45άρια” στη ζωή του τόπου και ιδίως θα πρέπει να αποφασίσουν ότι, όταν εμπλέκουν μικρά παιδιά, θα πληρώνουν ακριβά, με φυλάκιση, όπως αυτήν την οποία εισέπραξε σήμερα ο κ. Κουρτάκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναγιώτης Τζένος, από τη μεριά του, δήλωσε ότι «η απόφαση κατά του Κουρτάκη είναι άδικη και θα την εφεσιβάλουμε».

Ο Πάνος Καμμένος και η σύζυγός του εξερχόμενοι από το δικαστήριο

Τι προηγήθηκε

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι πολυδιαφημισμένες καταγγελίες σε βάρος των παιδιών του Πάνου Καμμένου από τους υπευθύνους των «Παραπολιτικών», οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες εμφανίζονταν λάβροι με δηλώσεις τους, ωστόσο την Πέμπτη τα… γύρισαν. Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Παναγιώτης Τζένος, ο οποίος ήταν ο μόνος εκ των δύο που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μίλησε περί αστεϊσμού, χωρίς να μπορεί όμως να αιτιολογήσει επαρκώς πως στόχος έγιναν παιδιά, με βαρύτατα μάλιστα υπονοούμενα.

​Τα σαθρά επιχειρήματα που προβλήθηκαν από τους υπευθύνους των «Παραπολιτικών» δεν κατάφεραν ωστόσο να πείσουν τον εισαγγελέα που πρότεινε να κηρυχτεί ένοχος ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας και των τριών ανήλικων παιδιών του
Τα σαθρά επιχειρήματα που προβλήθηκαν από τους υπευθύνους των «Παραπολιτικών» δεν κατάφεραν ωστόσο να πείσουν τον εισαγγελέα που πρότεινε να κηρυχτεί ένοχος ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας και των τριών ανήλικων παιδιών του. «Τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά συρροή» είπε ο εισαγγελέας για τον κ. Κουρτάκη, τονίζοντας πως τα όσα ανέφερε στις επίμαχες ραδιοφωνικές εκπομπές για τον γιο του κ. Καμμένου για σχέσεις με την τρομοκρατία ήταν ψευδή και στόχο είχαν να βλάψουν τον κ. Καμμένο και τα ανήλικα τέκνα του.

«Δεν δημιουργείται καμία αμφιβολία ως προς τον δόλο, καθώς γνώριζε ότι όλα αυτά που ανέφερε ήταν ψεύδη και ο σκοπός του ήταν να βλάψει τον πολιτικώς ενάγοντα και τα ανήλικα τέκνα του… Όταν κάποιος είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη βλάβη που προκαλείται από τη συσχέτισή του με την τρομοκρατία…. Ο κατηγορούμενος στοχοποιεί και τα τέσσερα τέκνα του κ. Καμμένου. Το γεγονός ότι ένα από τα τέκνα είναι δέκα χρόνων δεν παίζει κάποιο ρόλο, καθώς ο ακροατής δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα παιδιά έχει και πόσων ετών είναι. Θίγει όλα τα ανήλικα τέκνα. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο παιδί επέχει σχέση με την τρομοκρατία ή έχει σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο από τα παιδιά έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις, όπως φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αυτά που αναφέρθηκαν ήταν ψεύδη» πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας, ωστόσο, ζήτησε την απαλλαγή του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Παν. Τζένου, αναφέροντας πως δεν αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία πως «ο τρόπος που αναφέρθηκε στον κ. Καμμένο δεν είναι ικανός να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα».

Οι τόνοι στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ανέβηκαν πολλές φορές, ιδιαίτερα όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλά και η σύζυγός του Έλενα Τζούλη κάλεσαν τους υπευθύνους των «Παραπολιτικών» να παρουσιάσουν όποια στοιχεία έχουν ισχυριστεί πως διαθέτουν.

​Οι τόνοι στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ανέβηκαν πολλές φορές, ιδιαίτερα όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλά και η σύζυγός του Έλενα Τζούλη κάλεσαν τους υπευθύνους των «Παραπολιτικών» να παρουσιάσουν όποια στοιχεία έχουν ισχυριστεί πως διαθέτουν.«Ήρθα εδώ ως μητέρα και περιμένω τα στοιχεία που πολυδιαφήμιζαν για να πουλήσουν τη φυλλάδα σας. Δεν αναφερόταν σε μια αναρχική ιδεολογία, αλλά μιλούσε για τον τρομοκράτη γιο του υπουργού, πάρε κόσμε, διάβασε. Στον κόσμο έχει μείνει ότι είχαν στοιχεία και λόγω της μήνυσης δεν τα έβγαλαν. Έχουν τα παιδιά μου μείνει με τη ρετσινιά του τρομοκράτη. Είναι συκοφαντικό, δυσφημιστικό, εκβιαστικό προκειμένου ο σύζυγός μου να σταματήσει να ασχολείται με το Noor1, το ΚΕΕΛΠΝΟ κι άλλα. Τον ψάχνουν και αφού δεν έχουν βρει τίποτα σε βάρος του, χτυπούν τα παιδιά μας… Δεν σταματάνε. Είναι αδίστακτοι» τόνισε μεταξύ άλλων η δικηγόρος και σύζυγος του Π. Καμμένου, από το βήμα του μάρτυρα.

Καταθέτοντας η κα Τζούλη υπογράμμισε πως ο εκδότης των «Παραπολιτικών» είχε απειλήσει τον Πάνο Καμμένο στο παρελθόν όταν έβγαλε τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Τον απείλησε ότι θα κάνει κακό στα παιδιά, αν δεν πάρει πίσω τη λίστα» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, η οποία ιδιαίτερα φορτισμένη πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίζει με τα παιδιά μου. Είναι αδίστακτοι. Με τον μανδύα του δημοσιογράφου εκτελούν συμβόλαια εξόντωσης. Από τις αναφορές τους θίγονται όλα μας τα παιδιά, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς δέχονται επιθέσεις στο Facebook, στοχοποιούνται. Δεν θέλουν να πάνε σχολείο… Έχω μεγάλο πρόβλημα στην οικογένειά μου εξαιτίας αυτών των αδίστακτων».

Μάλιστα, η κα Τζούλη σε υψηλούς τόνους ζήτησε να φέρουν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους ότι ο γιος τους σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Αναφερόμενη, δε, σε αντιδικία που έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής με τους κατηγορουμένους με αφορμή αναφορές τους στη σύζυγό του, είπε πως τους έχει αποκαλέσει «Οργανωτές της διαφθοράς».



Συνήγορος υπεράσπισης:
Τα δικά σας παιδιά δεν είναι τρομοκράτες. Είναι 10χρονος ο δικός σας γιος.
Π. Καμμένος: Δώστε τα στοιχεία ότι είναι ο μεγάλος τρομοκράτης
Ελ. Τζούλη: Δώστε τα στοιχεία ότι τα παιδιά μου είναι τρομοκράτες …

Στη συνέχεια κατέθεσε ο Ιωάννης Βιρίνης, οικογενειακός φίλος του Π. Καμμένου, ο οποίος αναφερόμενος σε όσα ειπώθηκαν στην επίμαχη εκπομπή έκανε λόγο για αστειότητες. «Δεν ήταν ξεκάθαρο σε ποιο παιδί αναφέρονταν. Τα παιδιά είχαν πανικοβληθεί, έκλαιγαν. Ο 14χρονος γιος του κ. Καμμένου μού είπε: “νομίζω πως με παρακολουθούν”… Γνωρίζω καλά την οικογένεια Καμμένου και βάζω και τα δυο μου χέρια στο Ευαγγέλιο για την εντιμότητα του Πάνου» ανέφερε.

Στην απολογία του ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Παναγιώτης Τζένος ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει για ποιο λόγο είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου. «Η σύλληψή μου έγινε στο γραφείο μου μετά από εισβολή 20 ανδρών του Τμήματος Εκβιαστών. Βρέθηκα με χειροπέδες να διασύρομαι και δεν ξέρω ακόμη τον λόγο» είπε και ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για «εκπομπή πολιτικού, σατιρικού λόγου, στην οποία μπαίνουν διαφορά ηχητικά που δημιουργούν σάτιρα». Αρνήθηκε πως αναφέρθηκε στα παιδιά του κ. Καμμένου, αλλά μόνο για ταξίδι του στις Άλπεις και για έναν διαγωνισμό… τάβλι.

«Μπήκε το Εκβιαστών να με συλλάβει, γιατί είπα πως πήγε ο υπουργός στις Άλπεις; Εγώ δεν έχω κάνει αναφορά στα παιδιά του. Μάλιστα, την ώρα της σύλληψής μου ήταν εκεί και ο γιος μου… Εγώ είμαι υπεύθυνος για όσα λέω» είπε.

Πρόεδρος:
Στην εκπομπή δεν υπάρχει συζήτηση, δηλαδή ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει;
Κατηγορούμενος: Δεν υπάρχει τίποτα συκοφαντικό σε αυτά που είπα. Έγινε κριτική που είχε δόση αστεϊσμού.
Πρόεδρος: Ποιον γιο εννοούσατε;
Κατηγορούμενος: Δεν το γνωρίζω. Πρόκειται για μια ζωντανή εκπομπή, εγώ δεν ήξερα τι θα πει ο κ. Κουρτάκης. Δεν έκανα παρέμβαση γιατί δεν το γνώριζα. Δεν έχω καμία συμμετοχή.
Πρόεδρος: Συμμετοχή είχατε. Ακούγατε.
Κατηγορούμενος: Με αυτήν την έννοια έχει ευθύνη και ο ηχολήπτης.

Ο κ. Τζένος ανέφερε πως ο συγκατηγορούμενος του και εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης «έχει ενοχληθεί σφόδρα από τη μεθοδική προσπάθεια να τον παρουσιάσει ως έμπορο ναρκωτικών. Αυτό λέγεται δολοφονία προσωπικότητας. Αυτό που έγινε είναι η ουρά μιας μεγάλης δικαστικής διαμάχης που έχουμε με τον κ. Καμμένο. Πολιτική ήταν η δική μου τοποθέτηση για το θέμα».

Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος ισχυρίστηκε πως στόχος του υπουργού είναι να στοχοποιήσει και να απαξιώσει την εφημερίδα . «Εγώ μένω στο νοίκι και λένε πως πήρα μαύρα 600 χιλ. ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ καταθέτω εδώ και 17 χρόνια πόθεν έσχες. Εγώ δίνω τα πόθεν έσχες μου στη δημοσιότητα» σημείωσε.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσε ο δημοσιογράφος των «Παραπολιτικών» Αθανάσιος Φουσκίδης. «Όλα ξεκίνησαν μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας για τις διακοπές του κ. Καμμένου στις Άλπεις. Είχαν προηγηθεί κι άλλα σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο. Ακολούθησε ένα tweet του υπουργού στο οποίο συνέδεε τον κ. Κουρτάκη με το “Noor 1″» είπε ο μάρτυρας και μιλώντας για την εκπομπή τόνισε:

«Πρόκειται για μια πολιτική, σατιρική εκπομπή με καυστικό σχόλιο… Είναι γνωστό ότι ο κ. Καμμένος έχει σκληρή ρητορική για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο κ. Τζένος δεν αναφέρεται σε καμία περίπτωση στο παιδί του κ. Καμμένου κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Εγώ δεν γνωρίζω τις πληροφορίες του κ. Κουρτάκη, αλλά ξέρω από τον ίδιο ότι μιλούσε για τον ενήλικο γιο του κ. Καμμένου. Είναι ιδεολογικές οι αναφορές του…».

Πολύωρη δικαστική διαμάχη

Καταιγιστική ήταν η κατάθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος σε υψηλούς τόνους ζήτησε από τους κατηγορουμένους-υπευθύνους των «Παραπολιτικών» να του ζητήσουν συγγνώμη για όσα έγραψαν σε μία προσπάθεια στοχοποίησής του μέσα από την εφημερίδα τους.

«Χρησιμοποιούν το μέσο τους ως 45άρι» είπε ο Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας τον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και τον διευθυντή σύνταξης Παναγιώτη Τζένο για επιχείρηση εκβίασης σε βάρος του.

Ο κ. Καμμένος μίλησε με σκληρή γλώσσα για τη «συμμορία» που, όπως είπε, «εκβιάζει και απειλεί μη διστάζοντας να επιτεθεί και να στοχοποιεί ακόμη και παιδιά».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέδεσε, μάλιστα, την επίθεση που έχει δεχτεί η οικογένειά του με την υπόθεση του Noor 1, αφού -όπως είπε- σκοπός είναι να σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση του ναρκοπλοίου.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ξεχωριστή έρευνα για κακουργηματική εκβίαση διενεργείται με εντολή εισαγγελέα από αρμόδιο ανακριτή.

«Χρησιμοποιούν το μέσο τους ως 45άρι»

Η διαδικασία εξελίχθηκε σε υψηλούς τόνους, με τον υπουργό Άμυνας να καταθέτει στο δικαστήριο υποστηρίζοντας πως επιτέθηκαν στον ίδιο, μέσω του ανήλικου παιδιού του, από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1».

«Πρόκειται περί συμμορίας που προετοιμάζει τον εκβιασμό και προαναγγέλλει το χτύπημα. Είναι συμμορία του εκβιασμού και της απειλής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος συμπληρώνοντας πως στοχοποίησαν τα παιδιά και την οικογένειά του προκειμένου να τον εκβιάσουν ώστε να σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση του Noor1.

«Αυτός είναι ο στόχος του εκβιασμού. Έχουν δολοφονηθεί οι μάρτυρες σε αυτήν την υπόθεση και τα λένε αυτά για να φοβηθώ. Δεν φοβάμαι» τόνισε και ανέφερε πως τα ονόματα των Κουρτάκη και Τζένου ήταν στη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και την οποία αποκάλυψε ο ίδιος.

«Για τα παιδιά μου είμαι εδώ…Τα παιδιά μου έχουν υποστεί τεράστια ζημιά και το κάνουν αυτό γιατί ξέρουν πως με πονάει, γιατί με γνωρίζουν χρόνια» επεσήμανε.

Πρόεδρος: Μήπως οι αναφορές έγιναν στο πλαίσιο ενός χαβαλέ;
Καμμένος: Όχι . Εγώ πάντα πάλευα κατά της τρομοκρατίας. Με θίγουν προσωπικά και δημιουργούν πρόβλημα στην καριέρα μου.
Πρόεδρος: Θα μπορούσε κάποιος να τα πάρει σοβαρά;
Καμμένος: Οι πρεσβείες τα απομαγνητοφωνούν όλα και κάνουν σχετικά σημειώματα. Δημιουργείται πρόβλημα. Δεν κάνουν σατιρική εκπομπή, δεν είναι η «Ελληνοφρένεια». Κάνουν δημοσιογραφική εκπομπή. Ήθελαν να με παρουσιάσουν ως αλκοολικό. Απειλούσαν ότι θα βγάλουν και φωτογραφία με τον γιο μου… Αν τον είχε φωτογραφία με μια μολότοφ στο χέρι ή με την Πόλα Ρούπα, να το βγάλουν να το δει και ο κόσμος και εγώ έχω την ευθύνη ως πατέρας. Έκαναν τεράστια ζημιά. Το παιδί το στοχοποιούν λόγω του πατέρα του. Πρέπει να σταματήσετε με μια απόφασή σας να ασχολούνται με τα παιδιά. Δεν είμαι κανένας δικομανής που πάω να εισπράξω από τα ΜΜΕ. Όταν μου έχουν ζητήσει συγγνώμη, αποσύρω τις αιτιάσεις μου…

«Το έχουν κάνει και σε άλλους και με τη σύζυγο του Κοντονή και με τον γιο του Μπαλτάκου…» κατέθεσε ο κ. Καμμένος. «Βεβαίως και έχω απειληθεί. Και τις πόρτες να κλείσουμε στο δικαστήριο, υπάρχουν μέσα άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τον κ. Μαρινάκη» πρόσθεσε.

«Πάντως, με εμπόρους ναρκωτικών δεν τρώω» δήλωσε ο κ. Καμμένος απαντώντας στο επιχείρημα της υπεράσπισης των Τζένου και Κουρτάκη ότι είχε πάει στις Άλπεις για σκι και διέμενε σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου την ώρα που δοκιμάζεται ο ελληνικός λαός, κάτι που γράφτηκε και στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». «Ο Τζένος έχει έρθει με άνδρες της ασφάλειας του Μαρινάκη» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Σε όσα αναφέρονται ότι κρύβομαι πίσω από την ασυλία μου σας απαντώ ως εξής: Δηλώνω ενώπιον του δικαστηρίου ότι άρω την ασυλία μου και πάμε σε όποιο δικαστήριο θέλετε να τα πούμε, για οτιδήποτε θέλετε» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι τόνοι ανέβηκαν, με τον Πάνο Καμμένο να απευθύνεται στον κατηγορούμενο Παναγιώτη Τζένο λέγοντας: «Εκβιαστής παιδιών είσαι».

Π. Τζένος: Εγώ δεν έχω πει κουβέντα για τα παιδιά σου.
Π. Καμμένος: Καταδικάζεις τον Κουρτάκη; Αν ζητήσει συγγνώμη, αποσύρω τη μήνυση σε βάρος του.
Π. Τζένος: Δεν δέχομαι να με λένε έμπορο ναρκωτικών, δεν ζητώ συγγνώμη από τους συκοφάντες που στοχεύουν σε πολιτικές διώξεις.
Π. Καμμένος: Εγώ είπα πως είναι υπάλληλος στο «Μετρόραμα» του εμπόρου ναρκωτικών.

Η δικαστική διαμάχη θα κριθεί τελεσίδικα στο εφετείο…

Διαβάστε επίσης:

«Να επέμβουν 15 εισαγγελείς» Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, 00:51

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης