Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του ανθρώπου που φέρεται να πέταξε τον σκύλο του ενοικιαστή του από το διαμέρισμά ιδιοκτησίας του στην πλατεία Αμερικής. Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι τρεις γείτονες που βρίσκονταν απέναντι και στο ίδιο ύψος από το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου όπου συνέβη το περιστατικό, κατέθεσαν στις αρχές ότι είδαν ιδίοις όμμασι τον 51χρονο Χρήστο Ζαρίφη να σηκώνει το ζώο και εν συνεχεία να το εκσφενδονίζει από το μπαλκόνι.

Μετά την εξέλιξη αυτή, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη η οποία και θα κληθεί να αποφασίσει αν τελικά επρόκειτο για ενέργεια με δόλο από μέρος του καταγγελόμενου, οπότε και θα διωχθεί με βάση το Νόμο 4039/2012 άρθρο 16 περί κακοποίησης ζώων, που επισύει ποινή φυλάκισης από 1 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο από 5.000 έως 15.000 ευρώ και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις κακοποίησης ζώου, έχει επιβληθεί τριετής φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος στην κατάθεσή του, καθώς και σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, αρνείται ότι πέταξε το ζώο από το μπαλκόνι.

Κινηματογραφιστής που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του επεξεργάστηκε το επίμαχο βίντεο που παρουσίασε το zougla.gr, στο οποίο ίσως φαίνεται το χέρι του δράστη να προβαίνει στην αποτρόπαια πράξη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκυλάκι, ονόματι Λεϊλά, θα χειρουργηθεί σύντομα με τα έξοξα καλυμμένα από ζωόφιλους. Φέρει σοβαρά τραύματα στα δόντια, τα πόδια και τον θώρακα, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις θα γίνει καλά. 

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης: 

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης