Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών (δύο ανδρών ηλικίας 32 και 33 ετών και μίας 32χρονης γυναίκας), για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εκρήξεις κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Οι δύο (2) αλλοδαποί άνδρες είναι ήδη έγκλειστοι Καταστημάτων Κράτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, πρώτες πρωινές ώρες της 31-10-2016, διέρρηξαν ΑΤΜ στο Λεοντάρι Καρδίτσας με την μέθοδο PLOFKRAAK και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας στον Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών. (σχετ. το από 1-11-2016 Δελτίο Τύπου του Γ.Ε.Δ. Θεσσαλίας).

Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, που ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του 2016, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ενεργούσαν με αποκλειστικό σκοπό την διάρρηξη ΑΤΜ, με τη μέθοδο PLOFKRAAK, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Σύμφωνα με την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από άτομα προερχόμενα από τη Ρουμανία, εισέρχονταν στη Χώρα μας με σκοπό τη διάπραξη των αδικημάτων , ενώ στη συνέχεια διέφευγαν άμεσα από αυτή, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και να συνεχίσουν τη δράση τους σε μεταγενέστερο χρόνο, είτε στη Χώρα μας είτε σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες διέθεταν ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων, επέλεγαν με πολλή προσοχή τον τόπο και το χρόνο που θα “χτυπούσαν” τον στόχο τους και χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά και διαφυγή τους οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας διαφόρων Ευρωπαϊκών κρατών, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Από την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε η συμμετοχή της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης. σε οκτώ (8) περιπτώσεις διαρρήξεων-εκρήξεων ΑΤΜ στις περιοχές των Ερυθρών Αττικής, Οινοφύτων Βοιωτίας, Πόρτο Ράφτη, Πεντέλης, Βριλησσίων, Ισθμού Κορίνθου και Γραβιάς Φωκίδας, καθώς και μίας (1) διάρρηξη σε οικία στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ σε συνεργασία με τους Διεθνείς Αστυνομικούς Οργανισμούς, ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις σε όλη της Ευρώπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης