Ο εφιάλτης της απαγωγής Οτσαλάν στην Κένυα ζωντάνεψε, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες να σχεδιάσει την επιχείρηση αποτροπής ενδεχόμενης απαγωγής ή εκτέλεσης από Τούρκους πράκτορες του Τούρκου στρατιωτικού ο οποίος αποφυλακίστηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι ελληνικές Αρχές θορυβήθηκαν ακόμη περισσότερο από την πρόσφατη απαγωγή Τούρκων Γκιουλενιστών που ζούσαν στο Κόσοβο από ειδικούς πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό την έννοια αυτή, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την ΕΥΠ είναι πολυεπίπεδος και βασίζεται στο δόγμα των ομόκεντρων κύκλων. Λειτουργεί σε 24ωρη βάση ηλεκτρονική κάλυψη της μονοκατοικίας σε προαστιακή περιοχή, όπου κατοικεί πλέον ο Τούρκος αξιωματικός.

Η κάλυψη αφορά στον περίβολο της κατοικίας αλλά και στο εσωτερικό, με δικτύωση που θυμίζει reality τύπου Big Brother. 

Παράλληλα, υπάρχει ηλεκτρονική κάλυψη αντιμέτρων όσον αφορά σε ηλεκτρονικές παρεμβολές αλλά και ιχνηλάτηση επικοινωνιών. Πέραν τούτου, οι ομόκεντροι κύκλοι αποτελούνται από ειδικές μονάδες αστυνομικών, ανδρών της Ασφάλειας με πολιτικά και αόρατους πράκτορες της ΕΥΠ, οι οποίοι σε 24ωρη βάση φυλάσσουν, επιτηρούν και σκοπεύουν κάθε περίεργη κίνηση, δεδομένου μάλιστα ότι η εγγύς και ευρύτερη περιοχή γύρω από την κατοικία σκανάρεται συνεχώς από εναλλασσόμενη ομάδα ελεύθερων σκοπευτών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο απομακρυνόμαστε από το επίκεντρο, αυξάνεται και ο αριθμός των ανδρών που φυλάσσουν την περίμετρο. Ο τελικός κύκλος αποτελείται από ισχυρή ομάδα ΜΑΤ, η οποία ελέγχει την είσοδο και έξοδο στην επίμαχη περιοχή. Η ακτίνα δράσης της φύλαξης είναι τελικά αρκετά μεγάλη, έτσι ώστε να διασφαλίζονται αλλεπάλληλα κύματα αποτροπής κάθε διείσδυσης ή σχεδιασμένης επίθεσης. 

Αναλυτικά τα μέτρα έχουν ως εξής:

– Ειδικές διωκτικές υπηρεσίες έχουν στήσει ηλεκτρονικό «πέπλο» ελέγχου ύποπτων επικοινωνιών, προκειμένου να εντοπίσει σύντομα τυχόν προπαρασκευαστικές ενέργειες επίθεσης.

– Ο «στρατός» φρούρησης θα κυμανθεί μεταξύ 80-90 αστυνομικών το 24ωρο.

– «Αόρατοι» πράκτορες της ΕΥΠ θα έχουν ρόλο συλλογής πληροφοριών ύποπτων κινήσεων ατόμων.

– 10 «σκοπευτές» της ΕΚΑΜ θα είναι ακροβολισμένοι γύρω από την κατοικία.

– 12 αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θα βρίσκονται εξωτερικά και εσωτερικά του χώρου.

– 10 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής θα επιτηρούν τον περίβολο του κτηρίου.

– Δύο ομάδες ΔΙΑΣ με οκτώ αστυνομικούς.

– Δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης με τέσσερις αστυνομικούς.

– Μία ομάδα ΟΠΚΕ με οκτώ αστυνομικούς.

– «Διασπασμένη» διμοιρία των ΜΑΤ με 25 αστυνομικούς θα βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από την κατοικία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης