Σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος των εγκαταλελειμμένων, ετοιμόρροπων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία κτιρίων, θα εκπονήσει κοινή ομάδα στην οποία θα μετέχουν στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δήμου Αθηναίων.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο άνδρες αποφάσισαν την επίσπευση των διαδικασιών, που αφορούν στην ΚΥΑ για την πλήρη αξιοποίηση του σχεδίου ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης, που θα εξασφαλίζει τις απαραίτητες συνέργειες και συντονισμό μεταξύ του δήμου Αθηναίων και των φορέων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

«Μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχουμε προσδιορίσει το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου ζητήματος, θα έχουμε επιπλέον καταγράψει πλήρως όλα τα κτίρια που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό, και βεβαίως θα προχωρήσουμε στο αμέσως επόμενο βήμα, που θα είναι ορατό από τους πολίτες της Αθήνας, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα κτίρια, ώστε αυτό το οποίο έχουμε σχεδιάσει να έχει και πρακτική εφαρμογή» δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, μετά το τέλος της συνάντησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης