«Σβήνει» το Συμβούλιο της Επικρατείας τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις τα οποία πρόκειται να κατεδαφιστούν.

Με απόφαση του Ε’ Τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, διαγράφονται όλα τα πρόστιμα, ανεξαρτήτως ύψους τα οποία έχουν υποχρεωθεί να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων σε δασική ή αναδασωτέα έκταση, εφόσον οικειοθελώς τα παραδώσουν για κατεδάφιση. Σύμφωνα με την απόφαση, «αίρονται οι δυσμενείς για τους πολίτες συνέπειες» εάν παραδοθούν τα αυθαίρετα κτίσματα οικειοθελώς για κατεδάφιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή ήταν η προσφυγή ιδιοκτήτη αυθαιρέτου ο οποίος στράφηκε κατά του δασάρχη Λαυρίου για το πρόστιμο ύψους 39.095 ευρώ που του είχε επιβληθεί το 1998.

Το πρόστιμο αφορούσε τη διατήρηση του αυθαιρέτου κτίσματος επί 1.691 ημέρες, αφού από το 1996 είχε απορριφθεί από το Διοικητικό Πρωτοδικείο η προσφυγή του κατά της πράξης κατεδάφισης του αυθαιρέτου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η κατεδάφιση αφορά: α) τμήμα κατοικίας 9,8 τετραγωνικών μέτρων , β) μάντρα από μπετόν μήκους 45 μέτρων και γ) περίφραξη από συρματόπλεγμα μήκους 10 μέτρων, τα οποία κατασκευάστηκαν αυθαίρετα τον Μάρτιο του 1993 σε δημόσια δασική έκταση εμβαδού 276 τ.μ. στη θέση «Καμίνη-Κακή θάλασσα» του Δήμου Κερατέας Αττικής που έχει πλέον κηρυχθεί αναδασωτέα.

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης