Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας βρίσκεται και εξετάζεται η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που εντοπίστηκε στο ρέμα της Χελιδονούς και εκτιμάται ότι ήταν το μέσο διαφυγής των δραστών από τον τόπο της δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ελπίζουν πως θα καταφέρουν να εντοπίσουν γενετικό υλικό που ίσως ρίξει φως στην υπόθεση και να οδηγηθούν στην ταυτότητα των εκτελεστών.

Οι δράστες είχαν πετάξει τη μοτοσικλέτα μέσα στο ρέμα προφανώς για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους, αλλά το γεγονός ότι την είχαν κλέψει από τον περασμένο Ιούνιο κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι έχουν μείνει «αποτυπώματά» τους.

Την ίδια ώρα, εξετάζουν καρέ – καρέ το video της δολοφονίας από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής καθώς και άλλο οπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει από κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν γύρω από τον τόπο του εγκλήματος. Με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας και ειδικών μηχανημάτων οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής επιχειρούν να απομονώσουν έστω και ένα στοιχείο που να αποτυπώνει κάποιο χαρακτηριστικό του προσώπου τους, παρά το γεγονός ότι φορούσαν κράνος. Συνολικά εξετάζονται 25 μαρτυρίες, εκ των οποίων οι τρεις θεωρούνται εξαιρετικά ουσιαστικές, και 20 βίντεο που κάποια δείχνουν τον τρόπο διαφυγής των δραστών αλλά και το πώς πλησιάζουν το σημείο της δολοφονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά την επίθεση. Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στη μία πλευρά του δρόμου κείτονται νεκροί οι Μανώλης Καπελώνης και Γιώργος Φουντούλης, ενώ στο απέναντι πεζοδρόμιο χαροπαλεύει ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας. Κόσμος ακούγεται να φωνάζει πανικόβλητος: «Όχι Χριστέ μου! Όχι Παναγιά μου! Τους σκότωσαν!».

Βρέθηκε και 13ος κάλυκας

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ταυτοποιήθηκε κι επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ. ότι ο κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στους 13, είναι από το ίδιο πιστόλι zastava των 9mm. Όλοι οι κάλυκες είχαν σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.

Καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν ήδη καταθέσει άνθρωποι που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες και είδαν τη σκηνή της δολοφονίας.

«Εγώ βρισκόμουν στην είσοδο 10 μέτρα αριστερά. Σταμάτησε μια μηχανή από πίσω μου περίπου 40-50 μέτρα, κατέβηκαν οι δύο εγκληματίες. Ο πρώτος έβγαλε το όπλο και όταν έφθασαν στην είσοδο της καφετέριας φώναξαν, διάφορα άλλα που πάνω στον πανικό δεν κατάφερα να ακούσω. Απλώς απ’ ό,τι είπαν και οι αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην καφετέρια άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Στόχος τους ήταν να έχουμε όσο περισσότερους νεκρούς. Και αυτό θέλω να το τονίσω και να ακουστεί ότι από θαύμα εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν εδώ 10 και 15 παιδιά, όπως γίνεται συνήθως» ανέφερε ένα από αυτούς.

«Υπήρχε ένας τέταρτος που γλύτωσε από θαύμα, που δέχθηκε ή δύο ή τρία πυρά από πολύ κοντινή απόσταση και ως εκ θαύματος πραγματικά δεν τον πέτυχαν. Όταν τελείωσε το μακελειό, γδύθηκε και τον ψάχναμε να δούμε εάν έχει χτυπηθεί, γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν έχει δεχθεί σφαίρα» πρόσθεσε.

Ο άνθρωπος αυτός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και ακόμα δεν έχει καταθέσει στην αστυνομία, καθώς δεν έχει ξεπεράσει το σοκ.


(Έρευνες μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου)

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του 29χρονου

Ο Αλ. Γέροντας και η μητέρα του Όλγα ΒλάχουΑισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την πορεία της υγείας του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς και τη μητέρα του, ο νεαρός, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά την τετράωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το βράδυ της Παρασκευής, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και η κατάστασή του βαίνει σταθερά βελτιούμενη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ρυθμιστεί η πίεσή του και οι σφίξεις της καρδιάς και, εφόσον συνεχιστεί η βελτίωση, θα βγει από τη μηχανική υποστήριξη και καταστολή.

Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων

Τα θύματα στο σημείο της δολοφονίαςΌλους τους φίλους, «όχι σαν χρυσαυγίτες, αλλά σαν φίλους», καλεί η οικογένεια του Γιώργου Φουντούλη στην κηδεία του νεαρού, που έπεσε νεκρός αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Σε μήνυμα που ανήρτησαν τα μέλη της οικογένειας Φουντούλη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης κοινοποιούν ότι η κηδεία θα γίνει στις 15.00 το απόγευμα, σήμερα Δευτέρα, στο Παλαιό Ηράκλειο, και σημειώνουν: «Δεν θέλουμε ΑΙΜΑ, το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του, ούτε ΤΙΜΗ, γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας. Η οικογένεια δεν επιθυμεί να παρευρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ».

Σε κοιμητήριο της Αρτέμιδας τελέτστηκε η κηδεία του Μανώλη Καπελώνη, του δεύτερου θύματος των ένοπλων δραστών, στην ίδια επίθεση. Σημειώνεται ότι ενώ η κηδεία είχε ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιείτο στις 16.00, τελικά τελέστηκε στις 11.00 το πρωί. Η οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες, εσκεμμένα ανακοίνωσε άλλη ώρα, προκειμένου να αποφύγει τα ΜΜΕ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης