Η απόφαση για το μέλλον της μικρής Λυδίας ελήφθη και τελικά η επιμέλεια για τη μικρή Λυδία ανατέθηκε αποκλειστικά στην οικογένεια της Καρολάιν. Αυτό σημαίνει πως το μικρό κορίτσι θα μεγαλώσει στην Αλόννησο.

Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε να αφαιρέσει τη γονική μέριμνα από τον πατέρα και δολοφόνο της μητέρας του παιδιού Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, βάσει της εισαγγελικής διάταξης, θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει το μωρό 5 ημέρες τον μήνα, 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι, στην Αλόννησο και μόνο.

Έτσι αποφασίστηκε να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία θα παρακολουθεί την άσκηση της καλής επιμέλειας στην ενός έτους Λυδία.

Συγκεκριμένα, με διάταξη της Εισαγγελίας Ανηλίκων η προσωρινή επιμέλεια της Λυδίας ανατίθεται στους συγγενείς της 20χρονης «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου», το οποίο, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, θα πρέπει να έχει αποφανθεί «εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εισαγγελία Ανηλίκων, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού, την προστασία του και την ομαλή ανάπτυξή του, έκανε δεκτή την αίτηση της μητέρας της Καρολάιν για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας, η οποία, σύμφωνα με τις εκθέσεις της κοινωνικής λειτουργού, «παρόλο που είναι νεογνό, μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης