Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Με άλογα, άμαξες και πλακάτ, εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ξεχύθηκαν από το πρωί στους δρόμους, προκειμένου να διαδηλώσουν για τις ελλείψεις σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με άλογα, άμαξες και πλακάτ, εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ξεχύθηκαν από το πρωί στους δρόμουςΣτην Αθήνα το «ραντεβού» των εργαζομένων σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, υπηρεσίες Πρόνοιας και ΕΚΑΒ δόθηκε στο πάρκινγκ του ΕΚΑΒ, απ’ όπου και ξεκίνησε πορεία από κεντρικούς δρόμους.

Οι διαδηλωτές με σύνθημα υπέρ «της σωτηρίας του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας» πέρασαν από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς», «Ερυθρός Σταυρός», «Παίδων», «Ιπποκράτειο», «Αλεξάνδρας», «Σωτηρία», «Αρεταίειο», «ΝΙΜΤΣ», «Ευαγγελισμός».

Η πορεία, με επικεφαλής δύο άλογα, μηχανές και ασθενοφόρα, περί τις 11.15  κατέληξε έξω από το Υπουργείο Υγείας. Αυτήν την ώρα, περίπου 1.000 άτομα παραμένουν συγκεντρωμένα έξω από το υπουργείο. Oι διαδηλωτές περί τις 11.45 έβαλαν συρματοπλέγματα στην είσοδο του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα και απαιτούν άμεσες προσλήψεις προσωπικού και αγορά υλικοτεχνικής υποδομής, ώστε να βελτιωθούν οι παροχές υγείας.

«Ο ψεύτης (σκίζω μνημόνια) και ο κλέφτης (ΕΣΥ) τον πρώτο χρόνο χαίρονται», «Κλειστά νοσοκομεία=ανοικτά νεκροταφεία», «Ματώνουμε!!!Εργασιακή εξουθένωση! Την πληρώνουν οι ασθενείς» είναι ορισμένα από τα συνθήματα που αναγράφουν τα πανό που κρατούν οι διαδηλωτές.

Στην Αττική πραγματοποιείται στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 12.00, ενώ στην περιφέρεια οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν για ένα 24ωρο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι «μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παραμένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ», κάνει λόγο για υποστελέχωση του ΕΣΥ με το προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και υποχρηματοδότηση, αφού, όπως αναφέρει, «στέγνωσαν τα Ταμεία των Μονάδων Δημόσιας Υγείας και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα».

Πηγή φωτό: eurokinissi.gr

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης