Στους δρόμους βγαίνουν ξανά σήμερα οι αγρότες της Αχαΐας, με την ΠΑΣΥ, να διοργανώνει την Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι αγρότες, μεταξύ άλλων, ζητούν να μην γίνει καμιά περικοπή στην εξισωτική αποζημίωση, να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού, την άμεση αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, και τη δυνατότητα άρδευσης των αγροτών της Δυτικής Αχαϊας από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κάλεσμά της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση αναφέρει:

«Αγρότες , αγρότισσες,

ΌΛΟΙ την Τετάρτη 8 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Νέα Εθνική & Αμερικής)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πλήγματα που δέχεται η μικρομεσαία αγροτιά , γίνονται κάθε χρόνο και μεγαλύτερα. Η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά προκειμένου να περάσει η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια και στη δημιουργία σύγχρονων τσιφλικάδων .

Συνάδελφοι αγρότες,

Στην πλειοψηφία μας , φτωχοί και μεσαίοι αγρότες έχουμε απλήρωτα εφόδια από προηγούμενες χρονιές. Οι τιμές των προϊόντων μας είναι στο έλεος των εμπόρων και των μεσαζόντων, μιας και δεν υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού και μας παίρνουν τις σοδειές κοψοχρονιά. Το κόστος παραγωγής των προϊόντων μας έχει σκαρφαλώσει στα ύψη με τις συνέχεις ανατιμήσεις σε αγροτικά μέσα και εφόδια, που επιβάλλουν οι πολυεθνικές αλλά και το κράτος, με το ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο.

Οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται και με την νέα ΚΑΠ 2014-2020, ενώ και από τα λίγα ποσά που περιμένουμε και κατατίθενται στους λογαριασμούς μας γίνονται παράνομες παρακρατήσεις για την εξόφληση χρεών προς τις εφορίες , τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, την πρώην ΑΤΕ.

Τα χαράτσια πέφτουν σαν χαλάζι, με τον ΕΝΦΙΑ τις εισφορές σε ΕΛΓΑ , ΟΓΑ , ΟΣΔΕ, για την άδειοδοτηση των αρδευτικών γεωτρήσεων για την λειτουργία των σταυλικών εγκαταστάσεων, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων και πάει λέγοντας.

Δεν πάει άλλο! Τώρα να μαζευτούμε να συντονίσουμε την δράση μας!

Οργανώνουμε τον αγώνα μας!

Παίρνουμε όλοι μέρος την Τετάρτη 8 του Οκτώβρη στην Παράσταση διαμαρτυρίας.

Παλεύουμε για:

• Να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού.

• Να μην γίνει καμιά περικοπή στην εξισωτική αποζημίωση.

• Άμεση αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές του 2011, περονόσπορος, ανεμοθύελλες, χαλάζι και τώρα άκαιρες βροχοπτώσεις).

• Έργα υποδομής για τους αγρότες. Επέκταση του φράγματος Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα και το φράγμα του Πείρου- Παραπείρου να χρησιμοποιηθεί και για άρδευση.

• Αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της αγροτικής παραγωγής.

• Θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για όσους αγρότες δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους.

• Την άμεση απόσυρση του νόμου ‘έκτρωμα’ που ψηφίστηκε το Μάη του 2014 και στόχο έχει να πετάξει τους μικρούς αγρότες έξω από τις λαϊκές αγορές.

• Παραγραφή των αγροτικών χρεών στις Τράπεζες.

• Άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.»

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης