Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, στο οποίο έχει ενταχθεί και το σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για την απόσυρση του σχεδίου.
Με βασικό σύνθημα ότι το σύστημα διορισμών – προσλήψεων «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο», οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή όπου και παραμένουν.
Λίγο πριν από τις 14.30 μικροένταση επικράτησε στα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικοί έκλεισαν τον δρόμο των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να προκληθεί αναβρασμός. Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας με τους δεύτερους να απαντούν με χρήση χημικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
Στο Σύνταγμα έφτασε η πορεία των εκπαιδευτικών:

Παράλληλα, στη Βουλή συγκέντρωση πραγματοποιούν η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ κι η ΟΛΜΕ. ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία ενώ η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις (11:00 – 14:00 για τον πρωινό, 14:00 – 17:00 για τον απογευματινό και τις 3 πρώτες ώρες για τον εσπερινό κύκλο) με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης