Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο προπονητής ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της 21 ετών σήμερα κοπέλας η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε ηλικία 11 ετών.

Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη. Εξερχόμενος του γραφείου του εισαγγελέα, είπε στους δημοσιογράφους: «Κάντε υπομονή για να μάθετε την αλήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η σύλληψη του 38χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας έγινε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής στη Σάμο. Ο φερόμενος ως δράστης το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε με πλοίο της γραμμής στον Πειραιά. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε όχημα της Αστυνομίας, το οποίο στις 08:30 π.μ. αποχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα δικαστήρια Ευελπίδων. Η οικογένεια της 11χρονης τον κατηγορεί για βιασμό και πως με τα λόγια του εκμεταλλεύτηκε την ανήλικη ενώ την έκανε να στραφεί εναντίον της οικογένειάς της και να ακούει μόνο εκείνον. Όλες οι απόψεις θα συζητηθούν ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Την ώρα που έβγαινε ο κατηγορούμενος από την κλούβα και οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στα κρατητήρια της Ευελπίδων, είπε στους δημοσιογράφους «να πείτε στον Σπύρο να ψάξει τη γυναίκα, τη μάνα και την κόρη του, να ψάξει να δει τι γίνεται σπίτι του».

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, που διενεργεί τη σχετική προκαταρκτική εξέταση, έλαβε τα τελευταία 24ωρα καταθέσεις από την αθλήτρια και τους γονείς της.

Ενώπιον του εισαγγελέα καταθέτει και ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου κλήθηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης που καταγγέλλει ότι υπέστη η ολυμπιονίκης το 1998 με δράστη παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Ο μάρτυρας υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας αμέσως μετά την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε η ηγεσία της, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας Μπεκατώρου, στην οποία γινόταν λόγος σε «δυσάρεστο περιστατικό» αναφορικά με τον καταγγελλόμενο βιασμό της ολυμπιονίκη.

Προσερχόμενος στο εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε πως όλοι πρέπει να βοηθήσουν ώστε όποιος έχει υποστεί κάτι να μπορέσει να μιλήσει. Τόνισε, επίσης, πως η παραίτησή του ήταν μία απάντηση «στα πλαίσια ηθικής και αξιών» στη «συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας περί “δυσάρεστου περιστατικού”». Παράλληλα, ο δικηγόρος του Ανδρέας Μήτσαινας, που τον συνόδευσε στα δικαστήρια, αναφερόμενος σε όσα κατήγγειλε η κα. Μπεκατώρου έκανε λόγο για ένα «ατιμωτικό αδίκημα του οποίου ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν».

Η δήλωση του κ. Παπαδημητρίου λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεσή του είναι η εξής: «Να βοηθήσουμε όλοι, σε μια συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, να προχωρήσουμε για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού. Η Σοφία βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, όμως ψυχικά είναι πολύ καλύτερα γιατί έφυγε ένα βάρος χρόνων. Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα, να μιλήσει».

Ερωτηθείς για την απόφασή του να παραιτηθεί, απάντησε: «Η απόφαση ήταν στα πλαίσια ηθικής και αξιών και να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας που έκανε λόγο για “δυσάρεστο περιστατικό”».

Δείτε το βίντεο:

 

Τέλος, σε βάρος του προπονητή ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν: βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, καθώς και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Διαβάστε ακόμη: Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης