Επεισόδια σημειώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταξύ της αστυνομίας και περίπου 40 αλληλέγγυων, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους δύο συλληφθέντες που πέρασαν νωρίτερα το κατώφλι του εισαγγελέα-ανακριτή για να απολογηθούν, καθώς φέρεται να ανήκουν στην ένοπλη οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».  Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα στους αλληλέγγυους και εκείνοι με τη σειρά τους πέταξαν καφέδες προς το μέρος τους. 

Οι δύο συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι  δύο συλληφθέντες  κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Παρότι και  οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή τους για  εμπλοκή σε πέντε επιθέσεις  και συγκεκριμένα,  για τρεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη και άλλες δύο, στις πρεσβείες Μεξικό και Γαλλίας.

Τα αδικήματα που τους έχουμε αποδοθεί τρομοκρατικές πράξεις και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, εκρήξεις, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών και ληστεία,  κατά περίσταση.

Ο ένας εξ’ αυτών,  41 ετών, απολογούμενος υποστήριξε πως  το μόνο επιβαρυντικό για αυτόν στοιχείο ήταν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα  στην Αντιτρομοκρατική, καθώς ούτε γενετικό υλικό δικό του βρέθηκε πουθενά και ούτε αποτυπώματα που να τον συνδέουν με τρομοκρατική οργάνωση.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, 45 ετών δια του συνηγόρου του,  Κ. Παπαδάκης ισχυρίστηκε ότι αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός ενώ επιφυλάχθηκε να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα με την ολοκλήρωση των ερευνών.  «Η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση ειναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης.

Σημειώνεται ότι τα πλήρη στοιχεία των δύο συλληφθέντων καθώς και ενός τρίτου ατόμου που καταζητείται δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης