Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δέκα άτομα που συνελήφθησαν χθες σε παράνομο λατομείο στο Μαρκόπουλο, το οποίο εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και επιθεωρητών του ΥΠΕΚΑ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ο 64χρονος εκμεταλλευτής του λατομείου και άλλα εννέα άτομα που απασχολούνταν στον χώρο -έξι Έλληνες, ηλικίας από 38 έως 56 ετών, και τρεις αλλοδαποί (δύο Αλβανοί 22 και 45 ετών και ένας υπήκοος Καζακστάν 58 ετών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, τη λειτουργία των λατομείων, αλλά και τις διατάξεις που αφορούν στην προστασία των αρχαιοτήτων της χώρας μας, καθώς, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηρισθεί με Υπουργική Απόφαση ως αρχαιολογικός, ενώ από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής ως δασικός και αναδασωτέος.

Στην περιοχή έχει υπάρξει απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας, ενώ έχει δοθεί εντολή στην εταιρεία για απομάκρυνση του μηχανολογικού εξοπλισμού από τον συγκεκριμένο χώρο. Από την Επιθεώρηση Μεταλλείων έχουν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα στην εταιρεία του 64χρονου, ύψους -1.443.000- ευρώ.

Κατά την επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι είχαν φορτωθεί σε φορτηγά οχήματα υλικά, τα οποία προσφάτως είχαν εξορυχθεί παράνομα από το λατομείο. Τα φορτηγά κατασχέθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης