Την πόρτα του γραφείου του ειδικού εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά, που είναι υπεύθυνος για θέματα τρομοκρατίας, πέρασε λίγα λεπτά πριν από τις 09.00 το πρωί ο 30χρονος συλληφθείς για την αιματηρή ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Πάρο, Τάσος Θεοφίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πεποίθηση της αστυνομίας είναι ότι ο συλληφθείς είναι μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και πλέον αναζητούνται συγκεκριμένα στοιχεία από τις έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, στο σπίτι το οποίο είχε νοικιάσει στη Λαμία, στην οδό Τυμφρηστού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη τόσο από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής κατά τη σύλληψή του όσο και από τον τακτικό ανακριτή για τη ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Πάρο και τον φόνο του 53χρονου αυτοκινητιστή Δημήτρη Μίχα. Η παράταση δόθηκε προκειμένου ο Θεοφίλου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες στη γιάφκα της Λαμίας

Έρευνα στον εσωτερικό χώρο της γκαρσονιέρας επί της οδού Τυμφρηστού 21, στη συνοικία Αγίου Λουκά Λαμίας, ξεκίνησε από χθες η Αντιτρομοκρατική.

Πρόκειται για το μικρό διαμέρισμα που είχε νοικιάσει και όπου διέμενε ο Τάσος Θεοφίλου το χρονικό διάστημα που κατόπτευε τον χώρο γύρω από υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης.

Η μεθοδική κατόπτευση του χώρου αυτού είχε πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, με κάμερα προσαρμοσμένη στο πίσω μέρος σέλας ποδηλάτου. Το ποδήλατο, χρώματος μπλε, έχει ήδη βρεθεί στην γκαρσονιέρα της Λαμίας.

Η εικόνα που λάμβανε η μικροκάμερα του ποδηλάτου μεταδιδόταν live σε συνεργό του Τάσου Θεοφίλου. Κατά την αστυνομία, ο συνεργός αυτός βρισκόταν πιθανότατα στο μικρό διαμέρισμα της οδού Τυμφρηστού. Η γκαρσονιέρα είχε νοικιαστεί προ έτους, έναντι 280 ευρώ τον μήνα.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά πως ο ενοικιαστής είχε παρουσιάσει στον ιδιοκτήτη της γκαρσονιέρας πλαστή ταυτότητα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη κατόπτευση του χώρου γύρω από το τραπεζικό υποκατάστημα της Λαμίας άρχισε προ μηνών.

Επισήμως, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο Τάσος Θεοφίλου ταξίδεψε με τρένο στο Λιανοκλάδι αμέσως μετά την επιστροφή του από την Πάρο.

Συνελήφθη όταν πια είχε επιστρέψει από το ταξίδι του αυτό, ενώ -ως φαίνεται- η Αντιτρομοκρατική τον παρακολουθούσε ήδη από τις 14 Αυγούστου.

Στο Αυτόφωρο και στον τακτικό ανακριτή ο Τ.Θεοφίλου

Ο Τάσος Θεοφίλου οδηγήθηκε τη Δευτέρα λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι στο Αυτόφωρο (κτήριο 7) της Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατηγορία (επιπρόσθετη) της αντίστασης κατά της Αρχής κατά τη σύλληψή του.

Παρακολουθήστε το video από τη χθεσινή μεταγωγή του Τ. Θεοφίλου στο Αυτόφωρο:

Έπειτα από δικό του αίτημα, η δίκη του Τάσου Θεοφίλου αναβλήθηκε για τις 22 Αυγούστου, γιατί δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης, ζητώντας μάλιστα από τους δημοσιογράφους να τον φέρουν σε επαφή με τον δικηγόρο Σπύρο Φυτράκη, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπισή του.

Λίγο αργότερα προσήχθη στον 10ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. 

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε στο zougla radio ο δικηγόρος κ. Φυτράκης:

 Διαβάστε επίσης: Ψάχνουν το κρησφύγετο στη Λαμία
                            
Στο μικροσκόπιο οι διασυνδέσεις του Τάσου Θεοφίλου

Έρευνα στην γκαρσονιέρα του Τ. Θεοφίλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης