Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Στον Άρειο Πάγο μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να καταθέσει τρεις αναφορές κατά του συνόλου των δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις που έκανε έξω από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Κούγιας είπε μεταξύ άλλων: «Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πώς προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιον λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας», ενώ συμπλήρωσε ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

Μάλιστα ο κ. Κούγιας ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν απάντησε σχετικά με το εάν θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης του εντολέα του όπως είχε προαναγγείλει.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κούγιας, κατέθεσε τρεις αναφορές που αφορούν:

– Η μία τους δύο εισαγγελείς που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση των καταγγελιών των δύο φερόμενων ως βιασθέντων από τον προφυλακισμένο ηθοποιό-σκηνοθέτη, επειδή άσκησαν δίωξη στον Δ. Λιγνάδη χωρίς προηγουμένως να τον καλέσουν σε εξηγήσεις.

– Η δεύτερη την ανακρίτρια, η οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο, προφυλάκισε τον εντολέα του με μια μόνο «αμφιβόλου αξιοπιστίας» μαρτυρία «καταστρέφοντάς τον για ολόκληρη τη ζωή του».

– Η τρίτη κατά του προέδρου και των μελών του δικαστικού συμβουλίου οι οποίοι εξέδωσαν το βούλευμα που απέρριψε την ένσταση ακυρότητας της ασκηθείσας ποινικής δίωξης και του εντάλματος σύλληψης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης