Η κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και η Νατάσα Καλογρίδη περίμεναν τον γνωστό ποινικολόγο έξω από το γραφείο του εφέτη ειδικού ανακριτή, όπου έφτασε στις 13.00.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνοδευόταν από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και πέρασε την πόρτα του ανακριτή, κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης στην υπόθεση της «Μαφίας των φυλακών». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου αντίκρισε τον πατέρα της, τον αγκάλιασε. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στον ανακριτή και ο δεύτερος δικηγόρος, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο οποίος συνελήφθη το πρωί, έπειτα από εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. 

Από τον ανακριτή δόθηκε προθεσμία στους δύο δικηγόρους για να απολογηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θανασής Κονταξής, δήλωσε: «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δύο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με τον νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Η οικία του Λυκουρέζου είναι γνωστή και ο ίδιος είναι κάθε μέρα στα δικαστήρια». 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης