Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, που περιλαμαβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 η ώρα το βράδυ, καθώς και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού. Τις ανακοινώνεις αυτές έκανε νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στον ΣΚΑΪ, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέπτεται νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, ενώ δεν αποκλείεται να μεταφέρονται ασθενείς με Covid σε νοσοκομεία αναφοράς άλλων περιοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δεν θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εξωτερικούς χώρους, καθώς κάθε βράδυ «μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης