Πλήθος κατευθυνόμενων  συνταγογραφήσεων από  Έλληνες γιατρούς  για φαρμακευτικά σκευάσματα της Novartis στο γραφείο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, φέρνουν πρώην στελέχη του φαρμακευτικού κολοσσού από τη μητρική εταιρεία στη Βασιλεία της Ελβετίας αλλά και στη χώρα μας προκειμένου να δώσουν  συμπληρωματικές εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Τα πρώην διευθυντικά στελέχη της Novartis θα κληθούν να εξηγήσουν την αύξηση που παρατηρήθηκε σε ποσοστό 30%,  μετά το 2013, στην κατευθυνόμενη συνταγογράφηση από γιατρούς σε φάρμακα της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έβαλαν στο μικροσκόπιό τους ένα πρώτο δείγμα 700 γιατρών που αφορά στην επίμαχη περίοδο και ενώ είχε ξεκίνησει το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια πρακτική φέρεται να ακολουθούνταν πέρα από τη Novartis και με άλλες φαρμακοβιομηχανίες.  

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη «σήκωσε το γάντι» στον άλλοτε στενό της συνεργάτη, εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου για τις αιχμές που άφησε σε βάρος της,  καταθέτοντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής,  σχετικά με την μεσολάβηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου να νοσηλευτεί σε σουίτα ιδιωτικού νοσοκομείου. 

«Η ανάδειξη προσωπικού ζητήματος υγείας πέραν του γεγονότος ότι προσβάλει προσωπικά δεδομένα μου και συνιστά ενδεχομένως και ποινικό αδίκημα, είναι σε επίπεδο ηθικής το λιγότερο ανάρμοστη. Επί της ουσίας, παρά το γεγονός ότι δεν έχω υποχρέωση να απαντώ σε τέτοιου είδους ζητήματα, δηλώνω ότι τα έξοδα νοσηλείας μου καλύφθηκαν πλήρως από την ασφαλιστική μου εταιρεία. Επίσης στο συγκεκριμένο νοσοκομείο βρέθηκα μετά από ενέργειες του αδελφού μου, γιατρού αγγειοχειρουργού, και κανένας άλλου» τονίζει η κ. Τουλουπάκη και συνεχίζει: «Θλίβομαι βαθύτατα που πρώην συνεργάτης μου, ο οποίος με επισκεπτόταν σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου αντί να μου συμπαραστέκεται, ασχολείται με τις συνθήκες νοσηλείας μου. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην περάσει μια παρόμοια με τη δική μου περιπέτεια υγείας και εν συνέχεια να βρεθεί θύμα ενός τέτοιου κανιβαλισμού.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης