Ιδιαιτέρως αυστηροί πρόκειται να είναι οι έλεγχοι που θα κάνει η ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες ημέρες με στόχο να διασφαλιστεί πως οι πολίτες θα παραμείνουν σπίτι τους ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στις εξόδους των εθνικών οδών, στους παραδρόμους και στα διόδια, ενώ για την περιφρούρηση των περιοριστικών μέτρων θα χρησιμοποιηθούν ακόμα και drones της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόσο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ όσο και αστυνομικοί με πολιτικά θα κάνουν ελέγχους σε εκκλησίες προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι πόρτες θα παραμείνουν… κλειστές, ιδιαίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Επιπλέον, την Κυριακή του Πάσχα, στο μικροσκόπιο πρόκειται να μπουν και τυχόν συγκεντρώσεις για ψήσιμο οβελία και γι΄ αυτόν τον λόγο αστυνομικοί παρακολουθούν στενά ομάδες στο Facebook και σε άλλα social media που καλούν τους πολίτες είτε να πάνε στις εκκλησίες, είτε να συγκεντρωθούν σε διάφορα σημεία αγνοώντας τις εντολές των αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυξημένη είναι η αστυνόμευση και στα ΚΤΕΛ, όπου φτάνουν μαζικά δέματα από την επαρχία με αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι. Οι αστυνομικοί καλούν τους πολίτες να κρατούν τις αποστάσεις.

Στην επιχείρηση «Μείνετε Σπίτι» συμμετέχει και το Λιμενικό, καθώς θα διενεργεί αυστηρούς ελέγχους στα πορθμεία και τα λιμάνια της χώρας με εντολή να εντοπίζει όσους απείθαρχους θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς το Ε1 στην τσέπη. Το ίδιο περιοριστικό μέτρο ισχύει και στα αεροδρόμια, αφού κανένας δεν μπορεί να εκδώσει εισιτήριο χωρίς να αναφέρει τη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας του.

Διαδικτυακές προσκλήσεις για «ιερό αντάρτικο» και μαζική έξοδο στους δρόμους

Διάφορα καλέσματα… για αντάρτικο έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα social media και έχουν εντοπιστεί από τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σε τρία μόνο τέτοια γκρουπ στο Facebook τουλάχιστον 20.000 ακόλουθοι ασπάζονται τέτοιου είδους καλέσματα.

Σε κάποια από αυτά τα γκρουπ αναφέρεται: «Αν σε κάθε μπλόκο θα έχει 2-3-4 αστυνομικούς και όλη η υπηρεσία θα είναι σε μπλόκα και δεν θα έχουν ενισχύσεις, πώς θα σταματήσουν 20-50-100 άτομα ανά μπλόκο; Και πού θα τους πάνε όλους; Βγείτε όλοι το Μεγάλο Σάββατο και στείλτε τους στο δ…», «Ανάσταση όλοι έξω», «Μεγάλη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα βγαίνουμε κατά χιλιάδες όλοι και πάμε εκκλησία».

Πιο σοβαρό ήταν το περιστατικό εντοπισμού ιερέα σε περιοχή της Αθήνας, ο οποίος είχε στείλει μαζικά SMS σε πιστούς για πριβέ… Θεία Κοινωνία! Τους ενημέρωνε πότε θα μπορούσε να τους κοινωνήσει και περίμενε τις απαντήσεις τους. Οι αστυνομικοί αντελήφθησαν τη συγκεκριμένη ενέργεια και ενημέρωσαν τον… προϊστάμενό του, ο οποίος προέβη στις απαιτούμενες επιπλήξεις για αυτοσυγκράτηση του ιερέα.

Στη Λαμία παρατηρήθηκαν αναρτήσεις από αφίσες που ανέφεραν: «Μεγάλη Εβδομάδα-Ανάσταση Εισβολή στις εκκλησίες… αλλιώς σκλαβιά», «Ανοικτή εκκλησία-ελεύθερη Θεία Κοινωνία-Ανάσταση για όλους». Τα μέλη άλλων ομάδων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε φραστικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

Μειωμένη η κίνηση στα διόδια – Συνεχείς έλεγχοι

Ελάχιστοι είναι οι ταξιδιώτες οδηγοί που περνάνε τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης. Παράλληλα, και στα δύο σημεία, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν διαρκώς μπλόκα αστυνομικών που ελέγχουν την… αιτιολογία των οδηγών για τον λόγο του ταξιδιού τους.

Δείτε εικόνες από τις Αφίδνες:

 

 

Δείτε εικόνες από την Ελευσίνα:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης