Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι εφοριακοί στην προϋποθέσεις που θέτει η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για την επιλογή ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του Κράτους (εκτός ΣΔΟΕ), με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ζητούν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία αποκλείονται από τη θέση αυτή όσοι συμπληρώνουν το όριο συνταξιοδότησης μέσα στην επόμενη τριετία, όσοι είναι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και όσοι έχουν τιμωρηθεί ή εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική ή ποινική δίωξη. Στην προσφυγή επισημαίνεται πως δεν υπάρχει ρητή αναφορά στα αδικήματα που στερούν από τους εφοριακούς τη δυνατότητά τους να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής και αν μπορεί να αποτελέσει για αυτούς εμπόδιο ακόμη και η ποινική τους δίωξη για παράβαση του ΚΟΚ. Την προσφυγή υπογράφουν ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομών Αττικής και Κυκλάδων, καθώς και 26 εφοριακοί υπάλληλοι, απ’ τους οποίους οι 10 είναι στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης και οι υπόλοιποι ανήκουν στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστηρίζουν , η επίμαχη υπουργική απόφαση παραβιάζει σειρά συνταγματικών διατάξεων που αφορούν μεταξύ άλλων την αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας αλλά και την ελεύθερη πρόσβαση με τον αποκλεισμό εφοριακών υπαλλήλων που παρά την εμπειρία και τις γνώσεις τους είτε συνταξιοδοτούνται εντός της επόμενης τριετίας είτε έχουν απολυτήριο ΔΕ. .

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης