Στις 2 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η κύρια προσφυγή που έχει κατατεθεί για την αναστολή της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Παράλληλα, καλούνται την ερχόμενη Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου σε ακρόαση εκπρόσωποι της εταιρείας και των εργαζομένων καθώς και το ελληνικό Δημόσιο. Στο πλαίσιο της διαδικασίας της ακρόασης, όλες οι πλευρές θα καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με την αίτηση αναστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, σε σχηματισμό όμως Ολομέλειας (αυξημένη σύνθεση δικαστών). Σήμερα, πάντως, 9 σωματεία κατέθεσαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο παρέμβαση υπέρ της διατήρησης, αλλά και της νομιμότητας της απόφασης του κ. Σκουρλέτη για την ανατολή λειτουργίας των μεταλλείων και κατά των προσφυγών της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και των σωματείων των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η εταιρεία, όσο και τέσσερα σωματεία εργαζομένων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να «παγώσει» αρχικά με προσωρινή διαταγή η απόφαση του κ. Σκουρλέτη με την οποία ανεστάλη η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού και στην συνέχεια να ανασταλεί, αλλά και να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση.

Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και τα σωματεία των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι η από 19 Αυγούστου 2015 απόφαση του κ. Σκουρλέτη με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων (Σκουρίες, Ολυμπιάδα, κ.λ.π.) είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης