Οι έντονες διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι Ομοσπονδίες Εμπόρων και Εμποροϋπαλλήλων και καταστηματάρχες ζητούν την αναστολή και την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, τη μοναδική, όπως επισημαίνουν θεσμοθετημένη αργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστηρίζουν ότι η επίμαχη απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επιτρέπει πιλοτικά για ένα χρόνο την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι «εξαιρετικά βλαπτική» για τους εμπόρους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, καθώς λόγω του ανταγωνισμού αναγκάζονται να εργάζονται και την μοναδική ημέρα της εβδομάδος που είχαν αργία.

Τη χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική αλλά και παράνομη αφού, όπως λένε, δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς. Επίσης, αναφέρουν ότι είναι αντίθετη στην Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης και στην Ευρωπαϊκή οδηγία που καθιερώνουν την Κυριακή ως ημέρα αργίας, απαγορεύοντας τη λειτουργία των καταστημάτων και την απασχόληση των εργαζομένων..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης