Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Χίου, ζητώντας να «παγώσει» προσωρινά η υπουργική απόφαση με την οποία παρέχεται άδεια χωροθέτησης και κατασκευής Hot Spot, εμβαδού 5.265 τετραγωνικών μέτρων με διώροφο κτίσμα, στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ., στη θέση Μαδόνι της κοινότητας Χαλκειούς.

Στην αίτησή του ο Δήμος, εκτός από την προσωρινή διαταγή, ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση (30.11.2017) ως αντισυνταγματική και παράνομη. Όπως αναφέρεται στην προσφυγή, η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση «έχει καταφανή σκοπό την παροχή μανδύα νομιμότητας στις επιδιωκόμενες προς εκτέλεση οικοδομικές εργασίες» και μάλιστα άγνωστου αριθμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, υπογραμμίζουν πως με την απόφαση επέρχεται αυθαίρετη αλλαγή χρήσεων των υπαρχουσών εγκαταστάσεων χωρίς καμία μελέτη. Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη, δεν υπάρχουν πολεοδομικά κριτήρια, και η κατασκευή προωθείται κατά παρέκκλιση των χρήσεων γης και κατά παραβίαση των συνταγματικών αρχών της χρηστής διοίκησης και της προστασίας της νησιωτικότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης