Έπειτα από χρόνια προχωρά ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο καθώς υποβλήθηκαν τέσσερις προσφορές στον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι τέσσερα επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την αξιοποίηση των ακινήτων στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα:

·Aegean Sun Investments Limited

·Dimand Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Κατασκευών, Υπηρεσιών και Συμμετοχών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

· M.A. Angeliades Inc.

·Ξεν. Τορ. Εμπ. Γεωργ. Οικ. Επιχειρήσεις Ι. Χατζηλαζάρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων και στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

Σε προηγούμενο διαγωνισμό ενδιαφέρον είχαν επιδείξει η Lamda Development, η ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino), Αtlantica- TUI, Minoan Group (επένδυση Κάβο Σίδερο), London & Regional Properties (γνωστή από το ενδιαφέρον της για το Ελληνικό από το οποίο αποχώρησε) κ.α.

Με βάση την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τα προς αξιοποίηση ακίνητα συνίστανται στο ακίνητο Γκολφ Αφάντου, έκτασης 1.540.000 τ.μ., και στο ακίνητο Νότιου Αφάντου, έκτασης 257.000 τ.μ. Ο διαγωνισμός για κάθε ακίνητο θα διεξαχθεί σε μία φάση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα μπορούν να υποβάλουν χωριστές προσφορές για κάθε έκταση ή και μία μόνο προσφορά για ένα από τα δύο ακίνητα.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα αποκτήσουν το 100% του μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας ή εταιρειών που θα ιδρύσει το Ταμείο και στις οποίες θα έχει εισφέρει τα εμπράγματα δικαιώματα για τα ακίνητα.

Την ίδια στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι βγάζει στο… ηλεκτρονικό σφυρί άλλα 26 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων τα 12 βρίσκονται στην περιοχή της πλάκας και πρόκειται για παλιά και τις περισσότερες φορές ερειπωμένα κτίρια. Αλλα 14 ακίνητα βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και πρόκειται για κτίρια και οικόπεδα ή παραθαλάσσιες εκτάσεις σε διάφορες περιοχές. Αναφορικά με τα ακίνητα στην Πλάκα το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει ότι δεδομένου των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής, το ΤΑΙΠΕΔ πρωτοπορεί προχωρώντας στην αξιοποίηση αυτών των ακινήτων μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη, ώστε μετά το τέλος της συγκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται αρκετά ημιτελή και εγκαταλειμμένα κτίσματα, η αξιοποίηση τους θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή της Πλάκας, με σημαντικά οφέλη τόσο για την πολιτιστική μας κληρονομιά όσο και για την περαιτέρω οικιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής».

Κάποια κτίρια βρίσκονται στην οδό Θέσπιδος, όπως για παράδειγμα κτίριο 150 τ.μ. σε οικόπεδο 340.75 τ.μ., μια παλιά νεοκλασική κατοικία με υπόγειο και αυλή σε μέτρια κατάσταση.

Ακόμη ένα διατηρητέο κτίριο 528 τ.μ. στην οδό Θέσπιδος και Ραγκαβή, οικόπεδο 131 τ.μ. στην οδό Θρασύλου, οικόπεδο 418 τ.μ. με διώροφο κτίριο 375 τ.μ. στην οδό Ραγκαβά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης