Ελέγχους κατά προτεραιότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που έβγαλαν μεγάλα ποσά καταθέσεων σε χώρες του εξωτερικού ξεκινούν το επόμενο χρονικό διάστημα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά από εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχει ήδη ζητήσει από το ΣΔΟΕ τη διενέργεια ελέγχων «πόθεν έσχες» σε υποθέσεις φορολογουμένων με πολύ μεγάλα ποσά καταθέσεων, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη δημιουργία λίστας με φορολογουμένους, αντίστοιχης με εκείνη που είχε δημιουργηθεί με στοιχεία 54.000 Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι μετέφεραν περισσότερα από 22 δισ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, το χρονικό διάστημα 2009 – 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του ΣΔΟΕ είναι να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα πολίτες και επιχειρήσεις που έβγαλαν το τελευταίο δίμηνο περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό έκαστος. Σημειώνεται πως από τις 9 Δεκεμβρίου 2014 έως και τις 23 Ιανουαρίου 2015 οι εκροές καταθέσεων ιδιωτών αγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης