Ένα ακίνητο στη Γραβιά Φωκίδας και ένα στα σύνορα Νέας Ερυθραίας και Εκάλης είναι, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», μερικά από τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στον αδελφό και στον ανιψιό του μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιου και τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.

Πρόκειται για πολυτελείς κατοικίες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Το ακίνητο στη Γραβιά είναι χτισμένο σε πλαγιά, σε μεγάλο οικόπεδο με συνεχόμενα κλιμακωτά επίπεδα. Το κυρίως κτήριο, εμβαδού περίπου 150 τ.μ., ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με λαξευτή πέτρα και σχιστόλιθο, ενώ στις λεπτομέρειές του έχει χρησιμοποιηθεί αρκετή ξυλεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατοικία προστατεύεται από πλήθος μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και στην κεντρική βεράντα δεσπόζουν μεγάλες τζαμαρίες. Στο ίδιο οικόπεδο βρίσκονται χώροι στάθμευσης, στεγασμένοι με κεραμοσκεπές, καθώς και μικρότερα βοηθητικά κτήρια.

Η έπαυλη κοσμείται με κήπους σε διάφορα επίπεδα, πολλές πέτρινες σκάλες σε καλαίσθητους αρχιτεκτονικούς σχηματισμούς, ενώ κρυμμένη ανάμεσα στα λουλούδια και στα δέντρα βρίσκεται πολυτελής δεξαμενή κολύμβησης.

Αντίστοιχης πολυτέλειας και αξίας είναι και η εντυπωσιακή κατοικία που, σύμφωνα με την εφημερίδα, χρησιμοποιούν ως έδρα τους ο αδελφός και ο ανιψιός του μητροπολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, τη διεύθυνση του οποίου, μάλιστα, δηλώνει στους τηλεφωνικούς καταλόγους ο γιος του αρχιλογιστή της μητρόπολης, ο Αλέξης.

Το σπίτι περιβάλλεται από ψηλά δέντρα και διαθέτει δύο εισόδους, σε καμία όμως από αυτές δεν υπάρχει διακριτικό που να παραπέμπει σε μέλη της οικογένειας. 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης