Στο μικροσκόπιο το "τυφλό" DNA από τα Γλυκά Νερά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Μαΐου 2021, 19:37
Στο μικροσκόπιο το "τυφλό" DNA από τα Γλυκά Νερά

Τον γρίφο της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά προσπαθούν να λύσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, η αστυνομία, από την έρευνα που διεξήγαγε στο σημείο της τραγωδίας, έχει εντοπίσει «ορφανά» δείγματα DNA, τα οποία, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει, ενώ οι Αρχές φαίνεται να έχουν στα χέρια τους και σκίτσο ενός εκ των δραστών, του λεγόμενου «κοντού».

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τρία αυτοκίνητα τα οποία έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να περνούν από την περιοχή. 

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως πίσω από το στυγερό έγκλημα κρύβεται συμμορία αποτελούμενη από «σκληρούς» ποινικούς. Γι’ αυτό άλλωστε και υποβλήθηκε αίτημα προς τα σωφρονιστικά καταστήματα να παραδώσουν τα ονόματα «σκληρών ποινικών» που αποφυλακίστηκαν το τελευταίο τρίμηνο.

Όσον αφορά στα «ορφανά» DNA που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών, το γεγονός ότι δεν ταυτοποιούνται σημαίνει πως ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι στους οποίους ανήκουν δεν είναι σεσημασμένοι.

Αυτό που αναμένεται να συμβεί από δω και πέρα είναι μία ερευνητική διαδικασία προκειμένου να αποκλειστούν από τον κύκλο των ερευνών πρόσωπα τα οποία είχαν σχέση με το ζευγάρι και είχαν επισκεφτεί τη μεζονέτα με αποτέλεσμα να αφήσουν, ίσως, το γενετικό τους υλικό σε κεντρικά σημεία, κυρίως στην κρεβατοκάμαρα, όπου έγινε και το έγκλημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Real News, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηρίων σχετικά με το υλικό που βρέθηκε στα νύχια της άτυχης μητέρας, καθώς ενδέχεται από εκεί να προκύψει το γενετικό υλικό του δράστη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η 20χρονη φαίνεται αρχικά να πάλεψε με τον δολοφόνο της, καθώς διαπιστώθηκε πως φέρει ελαφρά αμυντικά τραύματα στα χέρια και στο πρόσωπό της.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Μαΐου 2021, 19:39