Στα ρεπορτάζ και τα κείμενα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ψάχνουν οι Αρχές τις απαντήσεις που θα τους οδηγήσουν σε αυτούς που έδωσαν εντολή για την εξόντωσή του την περασμένη Παρασκευή 9 Απριλίου.

Σε κάποια από τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου γινόταν λόγος για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στον χώρο της νύχτας, για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά και για τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, σε πόρισμα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είχαν αποτυπωθεί οι σχέσεις ανθρώπων της νύχτας με απόστρατους αστυνομικούς, δικηγόρους και επιχειρηματίες, οι οποίοι προσέφεραν κάλυψη σε οίκους ανοχής, στριπτιζάδικα και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, εισπράττοντας ποσά που ανέρχονταν σε 1 εκατ. ευρώ τον μήνα.

Κεντρικά πρόσωπα της έρευνας ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019, και ο Δημήτρης Καπετανάκης, που δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. 

Ο Δημήτρης Μάλαμας, με τον οποίο διατηρούσε στενές επαφές ο Γιώργος Καραϊβάζ, περιγράφεται ως το άτομο στο οποίο κατέληγαν οι εισπράξεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η «Καθημερινή», στη σελίδα 35 του πορίσματος σημειώνεται ότι, όταν οι Εσωτερικές Υποθέσεις προσήγαγαν τον Μάλαμα για «ξέπλυμα» χρήματος, ο Γιώργος Καραϊβάζ μεσολάβησε «για να απεμπλακούν οι υπηρεσίες που πραγματοποιούν τους ελέγχους». Στην ίδια σελίδα, η ΕΥΠ παραθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο δημοσιογράφος είχε επικοινωνήσει με υψηλόβαθμους αξιωματικούς για θέματα που αφορούσαν ελέγχους της αστυνομίας σε κατάστημα φαγητού στο Χαλάνδρι και μια παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στον Πειραιά. 

Στο πόρισμα περιγράφονται παράλληλα οι επαφές του Γιώργου Καραϊβάζ και με τον Δημήτρη Καπετανάκη. Ο τελευταίος ενημερωνόταν, σύμφωνα με την ΕΥΠ, από τον δημοσιογράφο για τη δράση φυλακισμένων ποινικών με τους οποίους είχε προσωπικές διαφορές. Αναφέρονται ακόμα σχέσεις πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ με τον Καπετανάκη, ο οποίος, σημειωτέον, μέχρι τη δολοφονία του διατηρούσε επαφές με πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής. 

Το πόρισμα της ΕΥΠ μαζί με τις απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με τα στελέχη της να καλούν τους εμπλεκομένους σε έγγραφες εξηγήσεις το καλοκαίρι του 2020. Ο Γιώργος Καραϊβάζ, μέσω του δικηγόρου Πειραιά Παναγιώτη Κάσση, κατέθεσε υπόμνημα στις αρχές Ιουλίου. Περιέγραψε τη σχέση του με τον Δημήτρη Μάλαμα σημειώνοντας ότι γνωρίστηκαν το 2015 με αφορμή εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση με μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. «Δημιούργησα σταδιακά μια φιλική σχέση με τον εκλιπόντα» ανέφερε και χαρακτήρισε τις επαφές του που παρατίθενται στο πόρισμα σε «καθημερινές, επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις». 

Επιπλέον ο δημοσιογράφος κατηγόρησε την ΕΥΠ για προσπάθεια δημιουργίας ενόχων, επισημαίνοντας ότι «αναφέρεται σε συνομιλίες μου με τον κ. Παπαχρήστου, οι οποίες δεν υπάρχουν στη δικογραφία». Ο Σπύρος Παπαχρήστου, στον οποίο ο Γιώργος Καραϊβάζ έκανε αναφορά, ήταν ένας πρώην αστυνομικός που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 σε ταβέρνα στην Παλλήνη. Περιγράφεται ως άτομο που διατηρούσε ισχυρά ερείσματα στην Αστυνομία, διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο και επαφές με επιφανείς επιχειρηματίες, καθώς και την Εκκλησία.

Με αφορμή και τα παραπάνω, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε στις αρχές Ιουλίου δημοσιεύσει κείμενο με τίτλο «Η εμπλοκή μου στο κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ. – Άι στο διάολο κρετίνοι». Σε αυτό έγραφε μεταξύ άλλων: «Βρόμικο χρήμα, δολοφονίες, εκβιασμοί, μαφία. Αυτά δεν τα άκουσαν ποτέ η κυρία και οι συνεργάτες πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που άκουγαν τις κασέτες και μοίραζαν κοριούς μέσα από την ΚΥΠ για να παγιδευτούν αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν αργότερα δολοφονημένοι; Δεν άκουσε ποτέ η κ. αστυνόμος συνομιλίες του Παπαχρήστου με το αφεντικό της και τ’ αφεντικά του; Όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά, ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου. Εξού και το άι στο διάολο κρετίνοι».

Με πληροφορίες από Καθημερινή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης