Στις 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Γιάννη Ρουσάκη, με τη διαδικασία να επισπεύδεται εν όψει της συμπλήρωσης του 18μήνου για τον 24χρονο βασικό κατηγορούμενο.

Η δίκη θα γίνει στο Ηράκλειο, καθώς κρίθηκε πως δεν συντρέχει λόγος να πραγματοποιηθεί σε άλλη περιοχή. Άλλωστε, το αίτημα αυτό δεν υποβλήθηκε ούτε από την πλευρά των συνηγόρων ούτε από την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου θα βρεθούν συνολικά 21 άτομα. Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 24χρονος Ηρακλειώτης που έχει ήδη προφυλακιστεί και ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί για τη δολοφονία του 19χρονου από τα Μάλια με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το Συμβούλιο έκρινε ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον νεαρό, ενώ ο 22χρονος που, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία παραπέμπεται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 19χρονου, καθώς θεωρείται ότι εμπόδισε τη διαφυγή του Ρουσάκη, με αποτέλεσμα να τον πλήξει με το μαχαίρι ο 24χρονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης