Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 14.30 η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι φοιτητές έξω από το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίοι ωστόσο ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των φοιτητών είχε συνάντηση με τον αρμόδιο γ.γ. του υπουργείου, στον οποίο κατέθεσε τις απόψεις τους κατά των διαγραφών φοιτητών και της ισοτιμίας πτυχίων κολεγίων-πανεπιστημίων, ζητώντας παράλληλα την επίλυση των προβλημάτων στις φοιτητικές εστίες.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους φοιτητές και η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11.00, με τους φοιτητές να ζητούν άμεση συνάντηση με την  υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φοιτητές διεκδικούν -μεταξύ άλλων- έκτακτο κρατικό κονδύλι για να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική κατάσταση στις σχολές και άμεσα μέτρα στήριξης της φοιτητικής μέριμνας. Παράλληλα, αντιδρούν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο υπερψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή. Συγκεκριμένα, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 165 βουλευτές (ΝΔ και Ελληνική Λύση), ενώ το καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης