«Μάχη» για το ποσό που πρέπει να επιστρέψει στο Δημόσιο έδωσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο νοσηλεύτρια που απολύθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου.

Ο Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αντώνιος Νικητάκης πρότεινε να επιστρέψει τουλάχιστον μέρος των συνολικών αποδοχών που έλαβε η νοσηλεύτρια από την ημέρα διορισμού της έως και την απόλυση της, δηλ. επί 17 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως μετά τον θόρυβο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο, το Δημόσιο έκανε… έκπτωση στο ποσό που τους είχε αρχικά καταλογιστεί το οποίο ανερχόταν στα 179.000 ευρώ. Έτσι, μειώθηκε το ποσό του καταλογισμού της στα 50.000 ευρώ, με το οποίο έδειξε πως συμφωνεί και ο Επίτροπος Επικρατείας ο οποίος υποστήριξε πως ότι ορθώς της επιβλήθηκαν τα χρήματα αυτά καθώς η ίδια προκάλεσε τον παράνομο διορισμό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια πάντως της συζήτησης ενώπιον της μείζονος, 35μελούς Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο δικηγόρος της νοσηλεύτριας που διώκεται για πλαστογραφία και απάτη,  υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να  επιστρέψει χρήματα στο Δημόσιο το οποίο, όπως είπε, «απολάμβανε την παροχή εργασίας της επί σειρά ετών» γιατί διαφορετικά «μετατρέπεται το κράτος σε παράνομο εργοδότη». Άλλωστε, σύμφωνα με τον δικηγόρο, η πλαστογραφία ανάγεται στο ότι ο βαθμός του απολυτηρίου έγινε από «14,33»  σε «20», χωρίς αυτό να έχει όμως επιπτώσεις στους συνυποψήφιους της, οι οποίοι και αυτοί διορίστηκαν.

Η Ολομέλεια του ΕΣ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της η οποία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει «πιλότο» για εκατοντάδες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι διορίστηκαν με πλαστά πτυχία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης