Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στα δικαστήρια Πειραιά, βρέθηκε σήμερα ο καταδικασθείς πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο «Νoor one» τον Ιούνιο του 2014, επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Ο κ.Γιαννουσάκης μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται προσωρινά, συνοδεία πάνοπλων ανδρών της ελληνικής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αιτών υποστήριξε στο δικαστήριο, ότι όσο παραμένει έγκλειστος στο χώρο των φυλακών εξακολουθεί να κινδυνεύει ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του, ενώ περιγράφοντας τους κινδύνους, υποστήριξε ότι έως σήμερα έχει δεχθεί δύο επιθέσεις εκ των οποίων η μία με μαχαίρι.

Πρόσθεσε ότι ήταν αρχικά στις φυλακές Κορυδαλλού πριν τη μεταφορά σε Αυλώνα και Χαλκίδα, κάποιοι έγκλειστοι του έδειξαν φωτογραφία του παιδιού του να πηγαίνει στο σχολείο, ενώ πρόσφατα υποστήριξε ότι η σύζυγός του εντόπισε ύποπτες κινήσεις ατόμων σε παρακείμενη κατοικία έξω από το σπίτι όπου διαμένει.

Επίσης τόνισε ότι το προφίλ της συζύγου του στο διαδίκτυο βάσει συγκεκριμένης εφαρμογής που έχει η ίδια κατεβάσει φέρεται ότι παρακολουθείται από Τούρκους κάτι το οποίο έχει ήδη καταγγελθεί στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ.Γιαννουσάκης ανέφερε εξάλλου ότι παρά το γεγονός ότι είχε δώσει μυστικές καταθέσεις που κατονόμαζε του τρεις χρηματοδότες του φορτίου προκειμένου να έχει την απολαβή των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου αυτές πότε δεν χρησιμοποιήθηκαν πρωτόδικα.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο αξιωματικός ανακριτικός υπάλληλος του λιμενικού τον πίεζαν να εμπλέξει συγκεκριμένο εφοπλιστή στην υπόθεση και παρά το γεγονός ότι τους είχε δώσει πληροφόρηση για άλλη υπόθεση μεταφοράς φορτίου ηρωίνης που ποτέ δεν αξιοποιήθηκε .

Τους έχω καταγράψει όλους και θα τους ξεσκεπάσω δήλωσε ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη της εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά στις φυλακές είπε ότι δεν έχει σχέση με τον εκβιασμό αλλά ότι έκανε το έκανε από υπερβάλλοντα ζήλο.

«Αν είναι πράγματι στόχος, θα αποτελεί εξίσου στόχο κι αν αφεθεί ελεύθερος» , υποστήριξε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας στο αίτημα του κ.Γιαννουσάκη.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θα αποτελεί εξίσου στόχο αν αφεθεί ελεύθερος. Με ποιο τρόπο θα διαχειρίζεται, όπως λέει, ο ίδιος τη σωματική του ακεραιότητα; Πιστεύω ότι υπάρχουν εκβιασμοί, άτομα που ενδεχομένως δεν θέλουν να πει κάποια πράγματα, είναι όμως αντικείμενο διερεύνησης» τόνισε.
Ο εισαγγελέας υποστήριξε εξάλλου ότι κυκλώματα που σχετίζονται με τέτοιες υποθέσεις έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις απειλές ακόμα κι αν αφεθεί ελεύθερος και δεν εξασφαλίζεται η ακεραιότητά του. Πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση στον χώρο που φυλάσσεται δεν κινδυνεύει και πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισής του.

Το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίασή του για τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση για το αίτημα αποφυλάκισης του κ.Γιαννουσάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης