Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα καθίσουν στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου το νέο έτος, ένας 77χρονος από την Κάλυμνο, η 72χρονη σύζυγός του και ο 49χρονος γιος τους, κατηγορούμενοι για έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένη ιδιοκτησία κατά συναυτουργία.

Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που προκλήθηκε στην καμπίνα επιβατηγού – τουριστικού πλοίου πριν από οχτώ χρόνια στην Κάλυμνο και παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω. Σύμφωνα με αυτό, στις 4 Μαΐου 2012 στις 02.00 τα ξημερώματα, οι κατηγορούμενοι από κοινού και με δόλο έριξαν δυναμίτη στην καμπίνα του τουριστικού πλοίου, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι Καλύμνου και με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό της καμπίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το βούλευμα, από την πράξη αυτή μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένη ιδιοκτησία και δη σε σκάφη τρίτων που ήταν ελλιμενισμένα εκεί, καθώς είχαν ρίξει τον δυναμίτη κοντά στη μηχανή του σκάφους, γεγονός που πρόβλεψαν και αποδέχτηκαν.

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στις 11 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: rodiaki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης