Για την κατηγορία της αποπλάνησης παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 10 έτη, θα καθίσει 68χρονος στις αρχές Νοεμβρίου, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, μετά από καταγγελία που έκαναν πριν από δέκα χρόνια οι γονείς του ανήλικου παιδιού και η δίκη σε πρώτο βαθμό έγινε τον Δεκέμβριο του 2015 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω το οποίο έκρινε ένοχο τον 68χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά της απόφασης αυτής, ο 68χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 2 Νοεμβρίου 2020.

Η καταγγελία και η σύλληψη

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία των γονιών του ανήλικου παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του παιδιού διατηρεί επιχείρηση σε κοντινό σημείο (απέναντι) από την αίθουσα εκγύμνασης πολεμικών τεχνών στην οποία εργαζόταν εθελοντικά ο 68χρονος.

Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 περίπου στις 5 το απόγευμα ο 68χρονος ζήτησε και πήρε στο γυμναστήριο τη μικρή προκειμένου να τον βοηθήσει να συμμαζέψουν τον χώρο.

Ένα τέταρτο περίπου αργότερα και καθώς η ανήλικη δεν είχε επιστρέψει, η μητέρα της ανησύχησε και πήγε να δει τι συμβαίνει.

Τότε αντίκρισε τον 68χρονο να ενεργεί ασελγείς πράξεις στην κόρη της, όπως η ίδια κατήγγειλε. Αμέσως κλήθηκαν αστυνομικοί οι οποίοι και συνέλαβαν τον 68χρονο, τον προσήγαγαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας του.

Μετά την απολογία του 68χρονου στις 20 Ιουλίου 2010, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή, καθώς ο πρώτος είχε ζητήσει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος και δεύτερος να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς  όρους της εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ, της εμφάνισης κάθε 1η και 16η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης συναναστροφής είτε με την ανήλικη είτε με την οικογένεια αυτής και της απαγόρευσης εισόδου στο γυμναστήριο λόγω και της κατάστασης της υγείας του.

Τη διαφωνία αυτή «έλυσε» τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο και με βούλευμά του στο τέλος Ιουλίου 2010, αποφάσισε υπέρ της πρότασης του εισαγγελέα, δηλαδή ο κατηγορούμενος να πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Όμως ο 68χρονος τις ημέρες εκείνες νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου της Ρόδου,  σε σοβαρή κατάσταση λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και παρά την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, δεν είχε συλληφθεί.

Στις 5 Αυγούστου 2010 ο 68χρονος εμφανίστηκε στην αστυνομία και στη συνέχεια στην ανακρίτρια οπότε και η διαδικασία έγινε κανονικά, ενώ παράλληλα κατατέθηκε και η αίτηση για την αποφυλάκισή του, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε. Αμέσως μετά ο κρατούμενος προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητώντας την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης, το οποίο και έγινε αποδεκτό στις αρχές Σεπτεμβρίου 2010.

Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτούς όλους τους ισχυρισμούς του 68χρονου, ότι δηλαδή δεν είναι άξιος τέλεσης παρόμοιων αδικημάτων, δεν έχει επιδείξει άλλη αντικοινωνική συμπεριφορά, έχει παραιτηθεί από προπονητής ενώ και η κατάσταση της υγείας του είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Έτσι αποφασίστηκε ο 68χρονος να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την καταβολή εγγύησης ποσού 5.000 ευρώ.

Η πρώτη δίκη

Η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω έγινε κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα και της υπεράσπισης, και σε αυτήν κατέθεσαν αρκετές μαθήτριες ανήλικες αλλά και ενήλικες του 68χρονου δασκάλου πολεμικών τεχνών οι οποίες και επεσήμαναν πως ουδέποτε είχαν την παραμικρή υποψία για τον δάσκαλό τους.  Αλλά και ο κατηγορούμενος ενώπιον του δικαστηρίου επανέλαβε αρνούμενος την κατηγορία, τα όσα και στην ανάκριση είχε δηλώσει ότι δηλαδή, ουδέποτε έχει καταγγελθεί ή ακουστεί το παραμικρό για το πρόσωπό του από παλαιότερους μαθητές και μαθήτριές του, αρκετοί εκ των οποίων έχουν διακριθεί επανειλημμένα σε πανελλήνιο επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία που έγινε σε βάρος του από τη μητέρα της ανήλικης, ο 68χρονος δήλωσε πως «ουδέποτε έγινε κάτι μεμπτό» και πως εκείνος προσπαθούσε να δει από τι προερχόταν ο πόνος που ένιωθε στο πόδι της η μικρή, δηλαδή αν έχει χτυπήσει μυϊκά ή έχει υποστεί κάποιο διάστρεμμα, προκειμένου να βάλει ψυκτικό ή θερμαντική – καταπραϋντική αλοιφή.

Ο 68χρονος είπε επίσης πως όταν μπήκε στο χώρο η μητέρα της ανήλικης, άρχισε να φωνάζει χωρίς να τον αφήσει να της εξηγήσει ή να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβαινε, ενώ επεσήμανε πως όλη την ώρα που βρίσκονταν στο γυμναστήριο οι πόρτες ήταν ορθάνοικτες και ο χώρος προσβάσιμος από τον οποιοδήποτε, ενώ η οικογένεια της μικρής  έμεινε ακριβώς απέναντι.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης