Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 16.00 το μεσημέρι η συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα τα μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.

Για την ολόπλευρη ενημέρωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την μεταλλευτική δραστηριότητα στη βορειοανατολική Χαλκιδική, αλλά για την παρουσίαση των θέσεων όλων των πλευρών ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος απηύθυναν πρόσκληση στους τοπικούς φορείς προκειμένου εκπρόσωποι τους να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα κλήθηκαν το Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης, το Συμβούλιο Περιβάλλοντος, το Συντονιστικό Όργανο Επιτροπών κατά των μεταλλείων, ο Δήμος Αριστοτέλη, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης έκανε την εμφάνιση του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστος Πάχτας, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ στο θέμα της δημιουργίας μεταλλείων στην περιοχή.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης