Φωτογραφίες-βίντεο: Χάρης Γκίκας
 

Συναγερμός σήμανε νωρίς το βράδυ της Τρίτης στο «Αττικόν» καθώς μετά από σήμα του ΕΟΔΥ το νοσοκομείο προετοιμάστηκε για την υποδοχή 33χρονου Κινέζου που ταξίδεψε πρόσφατα στην Κίνα και ο οποίος εμφάνιζε συμπτώματα που τον ανησύχησαν και παραπέμπουν σε μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ασθενής πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ιατρικό Φαλήρου και οι γιατροί που τον εξέτασαν ενημέρωσαν αμέσως τον ΕΟΔΥ ο οποίος με τη σειρά του έδωσε εντολή στο ΕΚΑΒ για μεταφορά του 33χρονου στο νοσοκομείο «Αττικόν». Εκεί, όπου έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, ο ασθενής έφθασε περίπου στις 9:00 το βράδυ και θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί από τον συγκεκριμένο ιό. 

Το zougla.gr επικοινώνησε αμέσως με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του ΕΟΔΥ Στέλιο Λεύκοβιτς ο οποίος δήλωσε πως θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση μόνον σε περίπτωση που ο ασθενής βρεθεί θετικός στον νέο κορωνοϊό από τις εργαστηριακές εξετάσεις. 

Συμπληρωματικά ο Στέλιος Λεύκοβιτς είπε πως η εικόνα του ασθενούς «πληροί τον ορισμό της νόσου. Τα τελικά συμπεράσματα θα εξαχθούν από την εργαστηριακή ανάλυση του δείγματος». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη στιγμή της άφιξης του 33χρονου Κινέζου στο νοσοκομείο «Αττικόν»

 

Σημειώνεται πως το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ έχει οριστεί με εντολή του υπουργείου Υγείας ως Κέντρο αναφοράς για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή ιατρικής φροντίδας και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.

Δείτε τι είπε στο zougla.gr γυναίκα που βρισκόταν στο σημείο

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης