Σε ποσοστό περίπου 15% μειώνεται ο αριθμός των μαθητών της Α’ Λυκείου που παραπέμπονται σε επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο βάσει της τελικής ρύθμισης για τις προαγωγικές εξετάσεις που προώθησε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Βάσει της νέας ρύθμισης, για να προαχθεί ο μαθητής της Α’ Λυκείου στην επόμενη τάξη θα πρέπει να έχει γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του 10, να έχει τουλάχιστον 8 σε ένα από τα μαθήματα Άλγεβρα και Γεωμετρία και τουλάχιστον 8 σε ένα από τα μαθήματα των Αρχαίων, της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, για να προαχθεί θα πρέπει ο μέσος όρος στα οκτώ κλαδικά μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας, των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών να είναι τουλάχιστον 12,5.

Τα 8 μαθήματα από τα οποία θα πρέπει να προκύψει ο μέσος όρος του 12,5 από την προφορική και τη γραπτή βαθμολογία είναι: Αλγεβρα, Γεωμετρία, Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία, Φυσική, Χημεία και Βιολογία.

Χωρίς τη νέα ρύθμιση το ποσοστό των μεταξεταστέων θα ήταν περίπου 23%. Με την προηγούμενη ρύθμιση απαιτείτο η επίτευξη μέσου όρου ετήσιας επίδοσης στους κλάδους μαθημάτων της Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών τουλάχιστον 10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης