Δωρεάν σχολή αυτοπροστασίας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών διάρκειας ενός μήνα που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες διοργανώνει και φέτος η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Η σχολή αρχίζει στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 19.00 – 21.00, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Επιπλέον, τα σαββατοκύριακα θα γίνονται παρουσιάσεις για τη δράση και το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, όπως επίσης και εκπαιδεύσεις για όλους τους συμμετέχοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις θεματικές της σχολής περιλαμβάνονται μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, τρόποι αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως είναι οι σεισμοί και οι πλημμύρες, ασφάλεια και αντιμετώπιση κινδύνων στη θάλασσα, προσανατολισμός, αλλά και πρακτική μετεωρολογία. Το πρώτο σαββατοκύριακο της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατασκήνωση στον Χορτιάτη με παρουσίαση όλων των τμημάτων της ΕΟΔ, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν, συνοδευόμενοι από μέλη της ΕΟΔ, στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας ή να πάρουν μέρος σε μια εκπαιδευτική εκδρομή μαζί με το τμήμα του υγρού στοιχείου για rafting.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση και μετά τον δωρεάν κύκλο μαθημάτων, επιλέγοντας είτε τη σχολή των διασωστών είτε τη σχολή των κοινωνικών και ανθρωπιστικών δράσεων. Στην πρώτη περίπτωση, οι εκπαιδευόμενοι συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματα Δευτέρα και Τετάρτη, 19.00 – 21.00, ενώ στην εκπαίδευση προστίθενται και πρακτικά μαθήματα τα σαββατοκύριακα στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ορεινές αναβάσεις, διαδικασίες ασφαλούς αναρρίχησης και καταρρίχησης, χρήση κόμπων, Α’ Βοήθειες και εκπαίδευση με τα διασωστικά σκάφη της ΕΟΔ.

Για όσους επιθυμούν να υποστηρίξουν το ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, υπάρχει η επιλογή της ένταξής τους στη σχολή κοινωνικών και ανθρωπιστικών δράσεων. Στη σχολή αυτή τα μαθήματα συνεχίζουν, μετά το πέρας της δωρεάν σχολής, Δευτέρα και Τετάρτη, 19.00 – 21.00, ωστόσο δεν υπάρχουν πρακτικές εκπαιδεύσεις τα σαββατοκύριακα, παρά μόνο πρακτικά μαθήματα Α’ Βοηθειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εκπαιδευτικά σχολεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι διαμορφωμένα, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες μιας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ η διδακτική ύλη και οι θεματικές ενότητες βασίζονται στις προδιαγραφές και τις κατευθυντήριες γραμμές (guidelines) που θέτουν οι διεθνείς φορείς των οποίων είναι μέλος η ΕΟΔ. Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και απευθύνονται σε κάθε πολίτη και ιδιαίτερα σε όσους θέλουν να υποστηρίζουν εθελοντικά επιχειρήσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν προσφέροντας κοινωνικό έργο μαζί μας.

Ειδικά τα μαθήματα που αφορούν τις Πρώτες Βοήθειες προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις σε όσους τα παρακολουθούν, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους που βρίσκεται σε ανάγκη ή κινδυνεύει η ζωή του.

Στην σχολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης!

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310-310649 (καθημερινές, 09:00-17:00) και στο inform@hrt.org.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης