Διακόπηκε για τις 16 Ιουνίου η δίκη για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά συνήλθε το πρωί στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε στους παράγοντες της δίκης την περαιτέρω διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας για τις 16 Ιουνίου, όταν αναμένεται να επαναλειτουργήσουν όλα τα ποινικά δικαστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως τα ποινικά δικαστήρια έχουν σταματήσει από τις 12 Μαρτίου, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 16 Ιουνίου με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης.

Θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την καλύτερη προετοιμασία των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε και τις επόμενες εννέα δικασίμους.

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο 45χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο 60χρονος ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης και τρεις Τούρκοι που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη.
Επίσης δικάζονται ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά και νοίκιασε στον Γιαννουσάκη την αποθήκη στο Κορωπί και ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 18 ετών, ο Ιρανός συνοδός του φορτίου, Μπονιάντ, που είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια, οι Παναγιώτης Φάρος (πρώην ιδιοκτήτης του «Noor1») και Βασίλης Κουρούβανης σε 8 έτη, ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας του Ολυμπιακού Αιμίλιος Κοτσώνης και ο στενός συνεργάτης του Γιαννουσάκη, Σταύρος Λάγιος, σε 10 έτη, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στη μεταφορά ναρκωτικών. Οι τέσσερις τελευταίοι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά το πρωτόδικο δικαστήριο, καθώς η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με τους συγκατηγορουμένους τους που εκτίουν τις ποινές τους στη φυλακή.

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά προεδρεύει η Μαρία Κουφούδη με μέλη τους Εφέτες Αικατερίνη Κοκόλη, Ελένη Κεχαγιά, Νικόλαο Κουτρούμπα και Δημήτριο Καβαλλάρη, ενώ Εισαγγελέας της Έδρας είναι η Βασιλική Βλάχου, η οποία πρόσφατα προήχθη σε εισαγγελέα εποπτεύουσα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης