Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, θα διεξαχθεί στην Ηλεία για δεύτερη χρονιά φέτος, στις 14 Μαίου, ο «Δρόμος της Εκεχειρίας 2017», όπου οι δρομείς θα τρέξουν από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία. Η πορεία αυτή δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες κινούνται σχεδόν μαζί. Είναι μια πορεία των 49,8 χιλιομέτρων πάνω στο «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» και στόχος της είναι, με κάθε μέτρο από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, να μεταφερθεί το μήνυμα της Εκεχειρίας σε ολόκληρο τον κόσμο και κάθε δρομέας να γίνεται αγγελιαφόρος αυτού του σημαντικού μηνύματος για την Ειρήνη. Την Ειρήνη που στις μέρες μας εξακολουθεί δυστυχώς να είναι ζητούμενο και όχι αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο!

Η τελετή έναρξης του « Δρόμου της Εκεχειρίας» θα γίνει στην Ήλιδα στις 13 Μαίου 2017. Στο πλαίσιο ανάδειξης της εκεχειρίας ως προαπαιτούμενο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας αλλά και διαφύλαξης των ολυμπιακών αξιών, διοργανώνεται στην Αμαλιάδα (έδρα του Δήμου Ήλιδας), ημερίδα αφιερωμένη στην Εκεχειρία. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα εκτεθούν έργα ένστολων και τοπικών ζωγράφων αφιερωμένα στον αθλητισμό και στην εκεχειρία. Επίσης, για τους δρομείς θα υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής του αριθμού και της μπλούζας της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την δεύτερη διοργάνωση, καθώς πέρυσι, για πρώτη φορά μετά από 1623 χρόνια «αναβίωσε» το 2016 ο Δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μεταξύ Αρχαίας Ήλιδας (της πόλης που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες) και Αρχαίας Ολυμπίας (του ιερού τόπου στον οποίο ετελούντο οι αγώνες).

Πηγή: ilialive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης