Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό στην Αθήνα μπαίνοντας στην τελική ευθεία των προετοιμασιών.

Κομβικό ρόλο στην κινητοποίηση παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δεκάδες χιλιάδες χρήστες να έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται ή ότι θα συμμετάσχουν και με τους διοργανωτές να προβλέπουν σε ανακοίνωσή τους ότι θα είναι το ογκωδέστερο που έγινε ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην Αθήνα, ενώ στο συλλαλητήριο θα εκπροσωπηθεί και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Το συλλαλητήριο διοργανώνει η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία είχε πραγματοποιήσει και τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δηλώνει η Επιτροπή οι πολίτες φιλοδοξούν να υποχρεώσουν την κυβέρνηση Τσίπρα να αφουγκραστεί τους Έλληνες πολίτες για τη μη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι και στην Αθήνα αναμένεται να καταφτάσουν πάνω από 3.000 πούλμαν από όλη την Ελλάδα.

Δεν θα παρευρεθεί ο Μίκης Θεοδωράκης αλλά αναμένεται να διαβαστεί μήνυμά του. Νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκε η επιστολή του κ Θεοδωράκη προς τους βουλευτές στην οποία ζητεί δημοψήφισμα για τη συμφωνία.

Με ανακοίνωση της η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», αναφέρει ότι δεν θα δοθεί καμία συνέντευξη προ συλλαλητηρίου κι ότι θα εκδίδονται μόνο δελτία τύπου που θα προωθούνται επίσημα από τα μέσα επικοινωνία της Επιτροπής.

Κινητοποίηση της αστυνομίας

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για το συλλαλητήριο με την ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς οι κάποιες αναρχικές ομάδες διοργανώνουν αντισυγκέντρωση, με κίνδυνο η Αθήνα να μετατραπεί, για πολλοστή φορά, σε «πεδίο μάχης».

Από την πλευρά της ΕΛΑΣ, στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να βρεθούν πάνω από 1.500 αστυνομικοί, ενώ θα επιστρατευθούν drones και ελικόπτερα. Παράλληλα, το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου θα αποτελέσει «απαγορευμένη περιοχή» για τα αυτοκίνητα.

Φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ θα τοποθετηθούν από νωρίς το πρωί ανάμεσα στην συγκέντρωση και στην αντισυγκέντρωση που γίνεται στα Προπύλαια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα: στην Πλατεία Συντάγματος, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης από ώρα 22.00΄της 19-1-2019 και διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 06.00΄ της 20-1-2019) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ.).

Αναμένονται χιλιάδες λεωφορεία, τα οποία όμως δεν θα φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα τα λεωφορεία από την Νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν κόσμο στο Συγγρού-Φιξ και από τη Βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη.

Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης στα γήπεδα ΟΑΚΑ, Μπάντμιντον και ΣΕΦ.

Οι διαδηλωτές θα μπορούν να φτάσουν στο Σύνταγμα μέσω μετρό σε σταθμούς όπως Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι, καθώς ο σταθμός του Συντάγματος θα είναι κλειστός. Ενδέχεται ωστόσο αυτό να αλλάξει και να κλείσουν και άλλοι σταθμοί.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης