«Η Εκκλησία μορφώνει και διαμορφώνει χαρακτήρες που τους χρειαζόμαστε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τη Βαρυμπόμπη, κατά την τελετή εγκαινίων των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του δημοτικού σχολείου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι πρέπει να συνδυάζεται η άνωθεν σοφία με τη σοφία των γραμμάτων, ώστε να δημιουργούνται χαρισματικοί άνθρωποι. Επιπρόσθετα, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους να αυξάνουν τα τάλαντά τους, τους παρότρυνε να τα προσφέρουν στους συνανθρώπους τους, να μην τα κρατάνε για τον εαυτό τους, διότι αυτό είναι αίρεση.

Κατόπιν, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μοιράστηκε τον δισταγμό του στο ξεκίνημα της προσπάθειας δημιουργίας των εγκαταστάσεων τού εν λόγω σχολείου, ωστόσο, όπως επισήμανε, εμπιστεύθηκε τον προϊστάμενο του ναού π. Σπυρίδωνα Ράπτη και δικαιώθηκε. Επίσης, αναφέρθηκε, γενικότερα, στο σημαντικό έργο που επιτελείται στα εκπαιδευτήρια της Εκκλησίας και ευχήθηκε σε όλους να συνεχίσουν αυτήν την προσπάθεια και να βρεθούν και άλλες ενορίες που θα δημιουργήσουν αντίστοιχες δομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ακολουθία του αγιασμού, ο π. Σπυρίδων καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, τους αρχιερείς, τους κληρικούς και τους πιστούς και μίλησε για την ιστορική διαδρομή των εκπαιδευτηρίων, με ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη και στη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου και του πρωτοσυγκέλου Συμεών, αλλά και στο ήθος που το σχολείο προσέφερε στους μαθητές.

Το παρών έδωσαν οι μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας και Θερμοπυλών Ιωάννης, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης