Για τις 10.00 το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση NOOR1 ενώπιον της προϊσταμένης Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνης Τζίβα ο γνωστός στους ναυτιλιακούς κύκλους επιχειρηματίας στις ναυτασφαλίσεις Ηλίας Τσακίρης.

Η Εισαγγελία ζητεί από τον Ηλία Τσακίρη να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν όχι μόνον στην υπόθεση NOOR 1 αλλά και συναφείς υποθέσεις όπως της παράνομης διακίνησης καυσίμων, διακίνησης μαύρου χρήματος κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για δραστηριότητες των συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Περσικό Κόλπο όπως τις έχει περιγράψει στην ένορκη κατάθεσή του ο ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης αλλά και όπως ο ίδιος ο καταδικασθείς για την υπόθεση NOOR1 τις είχε αποκαλύψει στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Το όνομα του Ηλία Τσακίρη και της εταιρείας του εμφανίζεται σε κινήσεις εμβασμάτων προς το Ντουμπάι και την εταιρεία του Ευθύμιου Γιαννουσάκη. Το βασικό ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει για την εισαγγελέα είναι το πώς και γιατί ο Ηλίας Τσακίρης στέλνει χρήματα στον ισοβίτη και μάλιστα σε λογαριασμούς που υποδέχονται ποσά και από άλλους συνεργάτες ή στελέχη του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ηλίας Τσακίρης είναι γνωστός στη ναυτιλιακή πιάτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι απόφοιτος της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας, καθώς και πτυχιούχος του Liverpool John Moores University. Είναι πλοίαρχος Ε.Ν. και κάτοχος πτυχίου ναυτιλιακών σπουδών. Η σταδιοδρομία του ξεκίνησε το 1987 στα πλοία του στόλου της Ceres Hellenic Shipping Enterprises. Το 1995 εντάχθηκε στο δυναμικό της διαχειρίστριας εταιρείας, της Hellenic Hull Mutual Plc. ξεκινώντας ως επικεφαλής του Τμήματος Απαιτήσεων. Από το 2005 έως σήμερα κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της διαχειρίστριας εταιρείας.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί ενώπιον της εισαγγελέως η κατάθεση του άμεσου συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη και ανώτατου στελέχους του Ομίλου Capital, του επιχειρηματία Νίκου Συντυχάκη. Η εισαγγελέας ερευνά το πώς διακινήθηκαν τα 620.000 ευρώ σε μετρητά που βρέθηκαν σε αποσκευή του Συντυχάκη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα οποία κατασχέθηκαν από την τελωνειακή αρχή. Προφανώς, η δικαστική λειτουργός διερευνά το πώς, από πού και για ποιο λόγο διακινήθηκε αυτό το αδήλωτο ποσό. Περί της διακίνησης μαύρου χρήματος από συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω του «Ελ. Βενιζέλος» έχει μιλήσει ο ισοβίτης Γιαννουσάκης στην ένορκη κατάθεσή του αποκαλύπτοντας ονόματα, ποσά και ημερομηνίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης