Το κατώφλι της εισαγγελίας Πειραιά πέρασε την Παρασκευή 25 Αυγούστου το ανώτερο στέλεχος του ομίλου επιχειρήσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη, Νίκος Συντυχάκης, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την ευρύτερη υπόθεση NOOR1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Νίκο Συντυχάκη αιτήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την γνωστή υπόθεση εντοπισμού σε αποσκευή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος 622.000 ευρώ σε πεντακοσάρικα που δεν είχαν δηλωθεί. Οι τελωνειακοί είχαν τότε κατασχέσει το ποσό δεδομένου ότι δεν υπήρχε κανένα παραστατικό ή άλλο έγγραφο που να δικαιολογεί τη διακίνηση του.
O N. Συντυχάκης
Ο Νίκος Συντυχάκης είχε φτάσει στο Ελ. Βενιζέλος από το Ντουμπάι και το αδήλωτο αυτό ποσό εντοπίστηκε από την τελωνειακή αρχή σε βαλίτσα κατά τη διάρκεια ελέγχου. 

 Η υπόθεση αυτή επανήλθε στην επιφάνεια μετά από τα ρεπορτάζ του zougla.gr στα οποία είχε καταγραφεί η διαδρομή του «μαύρου χρήματος» από το Ντουμπάι στην Αθήνα και είχαν δημοσιευθεί τα έγγραφα που αποδείκνυαν τον εντοπισμό και την κατάσχεση από την τελωνειακή αρχή του ποσού των 622.000 ευρώ.  

Ο κ. Μαρινάκης μαζί με τον κ. Ευάγγελο Μπαϊρακτάρη στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς κατά τη διάρκεια ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 22 Μαΐου 2017)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη που μας έρχεται 29 Αυγούστου αναμένεται να παρουσιαστεί στην εισαγγελέα Τζίβα και ο άλλος συνεργάτης του ομίλου Μαρινάνη, ο δικηγόρος Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, ο οποίος στο παρελθόν είχε στείλει έμβασμα σε λογαριασμό του ισοβίτη Ευθύμη Γιαννουσάκη, στο Ντουμπάι, ο οποίος είναι και ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης NOOR1. To zougla.gr  έχει αποκαλύψει τη λίστα με τα εμβάσματα οποία είχαν αποσταλεί στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη κατά την επίμαχη περίοδο την οποία διερευνά η εισαγγελέας, λίγο πριν δηλαδή την φόρτωση του NOOR1 με την ηρωίνη και το ταξίδι του ναρκοπλοίου με προορισμό την Ελλάδα. 

Ο Ηλίας Τσακίρης 
Ήδη από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας παρουσιάστηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας στην εισαγγελέα Τζίβα για την ίδια υπόθεση και ένα τρίτο άτομο ο Ηλίας Τσακίρης, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας ναυτασφαλίσεων στον Πειραιά. Ο Ηλίας Τσακίρης φαίνεται να είχε στείλει και αυτός έμβασμα στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη την επίμαχη περίοδο. 

Αυτός ο κύκλος καταθέσεων στην εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ημέρες και με την κατάθεση του ιδίου του επιχειρηματία – εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως προκύπτει από το δικαστικό ρεπορτάζ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης