Την αξιοποίηση της γερμανικής τεχνογνωσίας στην λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδικά σε τομείς όπως η καθαριότητα, η διαχείριση απορριμμάτων, ο τουρισμός και η προσέλκυση επενδύσεων, ανέδειξε ως βασικό σκοπό της επίσκεψής του στην Γερμανία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έφθασε χθες στο Βερολίνο, ενώ θα μεταβεί ακόμη στο Αμβούργο και τη Στουτγκάρδη.

Ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πρόοδο της συνεργασίας, η οποία, όπως είπε, ξεκίνησε με την συμφωνία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον Μάρτιο του 2010, και σημείωσε ενδεικτικά ότι και με την βοήθεια της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ ο δήμος της Θεσσαλονίκης έχει ήδη υποβάλει και λάβει έγκριση για προγράμματα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ακόμη 10 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την ανάπλαση ιστορικών χώρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα λεφτά. Λεφτά πράγματι υπάρχουν. Το γεγονός ότι έχουμε τόσο περιορισμένη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων το αποδεικνύει. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η διαχείριση της δημόσιας διοίκησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας σε δημοσιογράφους και εξήγησε ότι η Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την ανακύκλωση μόλις το περασμένο καλοκαίρι.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης